Att bara vara…

acksjön

 

Jag har ingen lust att klottra ner hur långt spår jag la, hur det gick, hur många föremål det var i eller vilken typ av terräng det var.
Inte heller har jag lust att skriva ner vad jag tränade på lydnadsplanen, vad jag borde träna på nästa gång osv, osv.
Hur vattendirigeringen, markeringarna eller avlämningarna ska tränas känner jag inte alls för att planera runt.
Träningsdagbok i all ära, men just nu vill jag bara vara med mina pälsklingar! Gå långa promenader, njuta av livet, kanske träna något när andan faller på, men inte alls planerat.

Under en tid har det varit ganska mycket, dels hålla kurser, dels hålla igång båda hundarna i träning och tävling i bruks och jakt. I helgen var det årets sista tävling och nu är det dags att vila lite. Tror både jag och hundarna behöver det.
Jag vet inte alls hur lång den perioden blir, kanske en vecka, en månad, kanske mer, kanske mindre… Jag vill inte planera in det heller… Ovanligt från en planerare som jag… Men samtidigt känns det väldigt skönt att bestämma mig för att vila lite. Jag tycker fortfarande det är kul att träna, det är all planering runt och all spänning inför starter mm som jag vill bort ifrån. Så nu kommer vi att träna lite då och då, om vi känner för det, resten vilar vi.

I onsdags tränade jag och ”Therese med Dino” lite på klubben, innan min appellkurs drog igång. Iver fick göra flera moment innan belöning och jag utmanade honom rejält genom att lägga ut en massa apporter och andra föremål på planen. Det blev en utmanande träning, som till sist blev väldigt bra. Han fick också göra en plats med skytt, utan skott.

Lollo och jag tränade på Forshaga BK på torsdagen. Iver fick återigen träna flera kedjor innan belöning och vi jobbade mycket med hans startljud, som han gärna får när belöning uteblir, och vi planerade runt en annan form av uppvärmning på tävling.
Efter träningen tog jag och mamma en promenad med vovvarna och jag fick med mig nybakat bröd hem!

Efter jobbet i fredags åkte jag till en ort norr om Uppsala för att hämta hem ett helt gäng med änder. Sen landade jag hemma hos Anna och Gnista, där jag fick god middag, vin och väldigt trevligt sällskap! Dagen efter tog vi en rejäl underbar promenad med alla hundarna innan jag åkte hemåt.

Anna och Keno
anna grind mälaren

Igår gick jag upp klockan 4.00 för att köra till Vänersborg. Jag var såååå nära att strunta i det och sova istället, men förnuftet vann och jag kom iväg… Och det är jag glad för! Iver gjorde ett bra spår, fast missade två pinnar, vilket inte var alls bra. Men det jag är så himla glad för är att han, med min hjälp,  hamnade i rätt sinnesstämning på lydnaden! Han låg så lugnt och fint på platsen och fick full pott där. Vår ändrade träning där har gett resultat, så himla kul!
Han klarade av att hålla sig tyst och på rätt nivå på lydnaden och det kändes så himla bra! Ända fram till momentet efter ”skall”. Så vi är inte helt i hamn än, men på såååå god väg! På båda apporteringarna kom alltså små startljud men han klarade sen av att hålla ihop sig på de två momenten efter, hopp och stegen, och var helt tyst igen. Det känns som en stor seger för mig, nu tror jag mig ha kommit underfund ännu lite mer hur han fungerar och hur jag ska göra för att hålla honom på lagom nivå. Han är ju så underbart kul att jobba med och är ju så himla pigg och glad och snabb, men tyvärr får vi just nu ge avkall på farten lite för att han ska vara på en lagom nivå. Jag hoppas vi kan släppa upp den lite i taget så småningom.

Idag har jag en av mina lediga måndagar och jag och vovvarna har precis varit ute 2,5 timmar och gått i skogen och bara mått gött! Jag ska måla lite och greja men annars mest vila innan jag ska hålla valpkurs ikväll.

Härlig långprommis idag!
acksjön_två

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.