Keno och Iver på tävling!

DSC_0047

I lördags tävlade jag och Keno elitspår i Kil. Sent på fredagskvällen blev vi inringda. Det blev en bra tävling på så sätt att jag fick kvitto på att det vi tränat på när det gäller spåret har gett utdelning! Vi är inte framme ännu, men en bra bit på väg. Vi åkte hem med CP.

På kvällen målade jag en del här hemma medan Jocke och Magnus isolerade taket på uterummet.
På söndagen fick jag plats på SWDI-kursen för instruktörer. Inget helt nytt för mig direkt, men jättekul att få feedback och kvitto på grabbarnas spår!

Natten till måndag åkte Iver på en rejäl magsjuka och var riktigt dålig faktiskt. Jag var vaken hela natten med honom och var trött som attan när jag skulle till jobbet. Som tur var, var Magnus ledig så han fick ta ”dagvakten”. Två nätter till blev det med dåligt med sömn, innan det vände, så veckan har gått lite segt…  Måndagskväll startade jag upp ännu en valpkurs också.

Hästarna åkte hem i tisdags så nu är det såååå tomt här hemma! Ingen som gnäggar när jag går ut med hundarna på morgonen. Fast samtidigt ganska skönt för jag har inte tid med dem nu när jag har så pass många kurser.

På onsdagskväll hade jag en valpkurs och innan träffade jag Lollo på Forshaga BK. Jag ville inte att Iver skulle träna så mycket då han fortfarande var sliten, men han fick göra en plats med skott. Keno fick träna elitmoment och öva på uthållighet innan belöning.

DSC_0050

Igår åkte jag och Iver till Borlänge efter jobbet. Vi tog en långrunda på kvällen i Borlänge och sov sen på vandrarhem. Uppe tidigt idag för att debutera i elitspår! Det finns förstås massor att jobba vidare med, men det kändes ändå som en bra debut! Han gjorde ett fint spårjobb, men tyvärr missade vi en pinne. Även uppletandet gjorde han bra, jobbade fint och utnyttjade hela rutan. Han hittade tre föremål och fick också maxpoäng för tre saker, alltså inget annat att dra på, av ena domaren.
Plats med skott, som är vårt stora dilemma då Iver har så stort intresse av skytten, gick hyfsat. Han låg, men pep. Mycket mer jobb har vi kvar där. Jag vet ju att han aldrig skulle gå upp till någon annan hund eller så, men jag vill ju ha tillbaka hans lugn från förra året. Vi har jobbat massor hela Ivers liv med detta moment, men det är så svårt att få till träning när jag måste ha hjälp varje gång och dessutom vara på en plats där man får skjuta. Men jag har en plan på det.

Momenten i lydnaden gjorde han riktigt, riktigt bra, men tyvärr var han även där för hög i aktivitet så han fick startljud och då dalar poängen snabbt.

Jag är besviken på att hans ljud kom tillbaka idag, då det var längesen det hände. Vi har jobbat med dom och hittat ett sätt att hantera det, men idag fungerade det inte.
Jag är stolt och glad att se att själva momenten satt så fint!

Iver blev godkänd på sin debut i elitspår och det var mitt mål i höst. Så jag är glad och nöjd med många saker förstås, men nu måste vi träna vidare!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.