Det är en fröjd att gå bakom grabbarna!

Det blev mörkt ikväll när vi spårade…
DSC_0072

I förrgår tävlade Keno och jag på Hammarö BK. Härligt att vara tillbaka på min gamla klubb! Känns något speciellt när jag kommer dit, känner mig så hemma där!

Det var Kenos sista tävling för nu, sen får jag se om han får bli en ”bruks-pensionär” eller om vi startar något även nästa år.

Han gjorde ett väldigt fint spårupptag åt rätt håll, för att sen efter flera meter vända och ta bakspår… ?! Synd, men varför han gjorde det har jag inget svar på… Han spårade så fint och det kändes lugnt och tryggt! En pinne missade vi tyvärr, men jag är ändå väldigt glad att han spårade så bra.

Uppletandet hade vi inte turen på vår sida då han tog föremål nr 4 ca tre sekunder efter att TL sagt ”tiden är ute”. Men Keno gjorde det bra och han kan ju inte klockan…

På lydnaden fick vi poäng på allt, men det var nog det som var bra… Förutom att Keno var såååå glad! Hela programmet igenom. Men han slarvade i varenda moment och körde lite eget. Kunde inte göra annat än att skratta åt honom. Han slutade med svansen i topp i alla fall och både han och jag hade en toppendag!

Iver fick göra ett uppletande efter att tävlingen var slut och det gjorde han fint. Även en plats med skott då den andra gruppen la. Han var ca 150 m bort från skytten och låg helt lugnt och stilla. Det är verkligen skytten han hetsar upp sig på…

Igår hade jag valpkurs och jag klippte mig innan så det hanns inte med så mycket träning. Men en promenad med Therese och Dino hann vi med och Iver hann i alla fall träna genom en del moment i lydnaden. Vi fokuserar just nu att göra flera moment innan belöning eftersom han går upp sig så när belöningen uteblir…

Ikväll la Magnus ett elitspår här hemma i skogarna åt Iver. Det är super när han lägger spår för det kan bli vad som helst och gå var som helst. Det var så himla kul att gå bakom Iver, han spårade toppenbra och hittade alla pinnar. Det blev mörkt i skogen på slutet så det var bara att hänga på Iver och hoppas att han hittade… I slutet av spåret hade Magnus träffat på en gubbe i skogen. Och det märktes när Iver kom dit för han fick kämpa en del för att sortera ut rätt spår där gubben hade trampat runt och på gps:en efteråt såg vi att han gjort det riktigt bra! Kul! Han tog också upptaget åt höger åt rätt håll.

Vad otroligt kul det är med spår!

På gps:en syns det att Iver har spårat väldigt bra. Avstickaren uppåt på kartan är när han sorterar ut gubbens spår för att sen vända tillbaka ner och ta rätt spår igen.
Iver

Kenos spår vid ett annat tillfälle:
Keno

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.