Det som göms i is, kommer fram vid avfrostning…

Eftersom ”någon” (nämner inga namn men det var inte jag) i vår familj lämnade frysdörren öppen häromdagen under några timmar blev det i söndags min uppgift att frosta av frysen. Var den uppgiften kom ifrån är inte helt klarlagd. Borde inte den som orsakade det enormt stora isberget i frysen egentligen vara den som också ordnade bort det? Verkar inte funka så i vår familj…

Så det var bara att börja. Tömma frysen på alla saker, koka vatten och ställa in grytor i frysen. Och vänta… Nu är ju inte väntan riktigt min grej så jag brukar ganska snart försöka att påskynda det hela (det är ju dessutom ganska tråkigt att syssla med) genom att ta en smörkniv i trä och skrapa bort isen.

När jag stod där och skrapade hittade jag spännande saker fastfrusna i frysen… Först dök det upp lite fjädrar (ja, jag erkänner att jag la några fåglar där i våras när viltfrysen var full), det såg ut att vara från änder. Jag skrapade vidare och såg att på ett hyllplan var isen alldeles röd!!! Jag kollade in det lite närmare och insåg att det var blod! (Jo, när jag tänker efter åkte det nog in en PET-flaska med viltspårsblod i frysen för ett tag sen när jag inte orkade gå ut med den till viltfrysen).

När frysen blir fin ska ju även lådorna som är i frysen bli det! Alla skulle skuras och torkas. Och det innebär ju förstås att jag var tvungen att plocka ur allt som låg i lådorna. Och till min förvåning hittade jag avsågade älgben, köpta, råa märgben, lite mer fjädrar och till sist nåt oidentifierbart som jag helst inte vill veta vad det var…

Under tiden arbetet fortlöpte blev jag mer och mer glad över att det ändå var jag som hade fått uppgiften att frosta av. Fast det inte var mitt fel. Egentligen.
Och jag var väldigt glad över att Magnus var på jobbet..!! När han kom hem var frysen som  ny! Och det man inte ser mår man inte dåligt av. Eller?!

Två kurser har startat upp i veckan. Måndag tollingjaktprovskurs, jättekul kurs att hålla! Innan kursarna dök upp här hemma fick hundarna promenad med uppletande längs vägen.

Igår startade jag upp en valpkurs på klubben. Innan kursen drog igång fick hundarna varsitt spår på 100 meter (ja, vi har ju backat till steg 1), lydnadsträning och en joggingrunda på 6,5 km. Valpkurs är alltid kul att ha, och det var duktiga och trevliga små, söta valpisar med!

Idag fyller Magnus år! Så efter jobbet idag har vi firat lite med god mat och fika! Hundarna fick en kort cykelrunda i skogen, annars har vi inte tränat nåt alls.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.