Back to basic.

Det har blivit en del träning i veckan. Måndag hade vi en hel del att göra här hemma, men vi tränade lite kryp och ställande under promenaden.

I tisdags var mina härliga jobbarkompisar här och käkade middag. De hade med en present också – öronljus! Så det testade vi att göra också. Kul att prova, men fy vad mycket skit det kom ur örat! Blä!

Lydnadsträning med bästaste Anette innehöll onsdagen. Kunde konstatera återigen att träning är en färskvara. Vi har ju hållit upp ett tag, mest tränat jakt, och det märktes. Hjälp, vet inte ens om Iver hinner lära sig allt så vi kan debutera i eliten i höst! Keno däremot kommer ihåg han, men så har han ju tävlat elit några år nu… Mycket var bra också, det Iver behöver träna på är krypet (backa till grunderna), tyst, ställandet, halter i FF och framåtsändandet.
När det gäller Keno håller jag på att bygga upp hans förtroende för hoppet igen. Tror att det sitter mentalt för honom då han hoppat när han haft ont någon gång tidigare. På tävling har det några gånger hänt att han tagit rejält stöd på hindret och då blir det noll. Men nu börjar det släppa lite känns det som. Han hoppar numera på lite lägre höjd och gör det riktigt bra och med bra självförtroende. Jag fick också bra tips på hinderbana av Anette för att han ska få in rätt teknik och det verkar ha hjälpt.
Iver fick också göra en plats med skott. Jag är inte helt nöjd där än, men det går åt rätt håll.

I spöregn och helt fel skor (glömt kängorna hemma) tränade jag, Regina och Gabriella jakt på torsdagen. Iver fick göra lååååånga linjetag på land med två kullar som han skulle över, under tiden som de andra sköt och kastade åt varandra. Och han fixade det så bra! Sen tryckträning där han hela tiden hade ett lugn, tänk vad fort han kom tillbaka i rätt sinnesstämning! Jag blev tårögd, glad och alldeles varm inombords!
Keno gjorde ännu längre linjetag på land, över samma kullar och gjorde det toppen! Han fick även göra dubbelmarkeringar där en landade framför kullen och en bakom. Inte helt lätta men han löste dem till slut.

Efter jobbet i fredags kom Kicki hit. Först en ridtur, sen gick vi ett viltspår med hennes vovve som jag lagt dagen innan. Kicki sköt på en plats med Iver och mina hundar fick träna lydnad här hemma. Framåtsändande, kryp, tyst, ställande, hopp, halter i FF roade vi oss med.

Denna helgen har jag varit hemma i Näs hela helgen! Riktigt skönt ibland! Plockat svamp, gått promenader, cyklat, ridit långtur, tränat lydnad, spårat, målat, fikat på byns kafé, haft besök av ev Leos nya fodervärd, sett på film och grejat en massa här hemma. Det har varit en skön och go helg!
Jag är så inspirerad att träna spår nu igen efter uppehållet. Och idag har vi gått tillbaka till steg ett i planeringen och ska nu arbeta oss upp alla steg igen. Detta för att jag vill ha en bättre teknik i skogen. På grus och asfalt har de jättefin teknik men i skogen kan de då och då gå med hög näsa så därför har vi backat tillbaka. Ska bli roligt att se hur fort vi tar oss uppåt igen!

Imorgon börjar två kurser! Ska blir jätteroligt att köra igång!

En kommentar till “Back to basic.”

  1. Nu har ni verkligen kommit igång igen. Fullt ös för er. Visst är allt färskvara i hundträningen och man får verkligen tänka till där, har jag upptäckt. Men det kommer fort tillbaka som tur är. Ha så skoj med träningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.