Semester!

DSC_1429_2

Dags för en uppdatering innan semestern startar på riktigt! Det var ett tag sen sist…

Sen sist har jag haft några privatträningar, det har mest handlat om jaktträning av olika slag. Vi har tagit några ridturer och cykelturer, huset har blivit storstädat och jag har bakat lite.

Skodan har haft tuppjuck och spökat sig. När motorn gick och bakluckan var öppen, kunde jag både vrida tillbaka nyckeln och ta ur den ur tändningslåset och motorn fortsatte ändå att gå! Enda sättet att få tyst på motorn var att göra ett kärringstopp, men även om jag gjorde det, lyste ljuset på bilen och några olika varningslampor.
Men om jag gick ur bilen, stängde bakluckan, ja DÅ stängde motorn av sig! Haha, det var helskumt! Så Jatte har varit inne en sväng på Lecab, det var en kabelhärva i bakluckan som spökade så det blev byte av den. Som tur är tog försäkringen det så det blev inte så kännbart…

En träningskväll med vännerna på klubben har jag hunnit med, liksom en med bästaste Anette.
Leos matte har varit här och hälsat på Leo och vi tog en ridtur tillsammans. Leo har lärt sig en hel del!
Vi har haft ett träningspass med Kerstin och Regina vid Sörtjärn. Iver fick ett sök med vilt, med störning av en markering han först sett landa i vattnet som han inte skulle hämta. När söket var klart hämtade han den i vattnet. Gick hur fint som helst! Keno fick träna landmarkeringar med änder och gås.

Förra helgen var det sen klanhelg fredag till söndag. Så himla kul och vilket otroligt jobb dom ror iland år efter år våra kennelmammor! Tror det var drygt 60 tollare! Keno fick ett spår inne på campingområdet och även träna lite lydnad på lördagen. På lördag eftermiddag höll jag kurs i lydnad. Söndag gick han och jag jaktkurs hela dagen för Kicki.

Keno trött efter klanhelgsdagen…
DSC_0551

Dagen efter klanhelgen åkte jag till Therese efter jobbet och gjorde valptest på hennes mysiga, underbara valpar!

Stor och liten!
DSC_0554

Tisdag blev det äntligen träning för Ivers del (som var hos mormor när vi var på klanhelgen)! Ett 1 km långt spår i skogen, uppletande och en plats med skott. Keno fick göra ett uppletande. Nöjd med den träningen! Fint spårarbete med alla pinnar med in, fina skick på uppletandet och en lugn plats!

Onsdag hade vi besök av svärmor/far. Senare tog jag och Keno en ridtur, eller jag red Brisan och Keno sprang med… Ett träningspass med Leo hann jag med också.

Det finns viss likhet mellan mor och son…

DSC_0561

 

Igår tränade jag och Regina jakt vid ett tjärn i Älvsbacka. Inte den snyggaste träningen, det var egentligen inget som gick så där toppenbra… Men efter lite förenklande blev det ganska bra ändå till slut. Som tur är har man numera intelligens nog att inse när det är för svårt och underlätta för hunden så det blir rätt. Och det Iver faktiskt SKULLE träna, gick jättebra! Och det andra får vi helt enkelt träna mera på… Keno gjorde så gott han kunde men fick en alltför svår nöt att knäcka, men tillsammans löste vi det till slut.

Idag var min sista arbetsdag på fyra veckor! Underbart! Vi firade det med lite lydnadsträning med Lollo i Forshaga. Keno fick träna FF med störningar, skall med kommendering och ingångar med metallen.
Iver tränade FF, framåtsändande, kryp och sen fick han testa att springa till rutan en gång och det gjorde han fint. Vi avslutade med en plats med skott, som gick bra.

Drog sen vidare till mamma och pappa för en spontanfika. Därifrån vidare till Therese för att lämna av hundmat och gosa med valparna. Landade till sist i soffan. Härligt!

Nu väntar några veckor med vila, mys, målning, hundträning, ridturer, fjällvandring, tollingjaktprov, 50-årskalas, tollarspecialen, en tur till västkusten och sen det som faller oss in att göra. Underbara semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.