Första veckan och där höger blev vänster och ut blev in…

DSC_0583

Förra lördagen åkte jag och vovvarna upp till Sunne och kikade på vackra hundar på utställningen där. Keno och Iver fick träna simning tillsammans med Vilja och Doris. Sen vidare med Magnus och plockade jordgubbar utanför Sunne.

Dagen efter, på söndagen, försökte jag greja med det mesta här hemma så jag ska slippa det på semestern.

Måndagen startade med en privatträning i Näs. Sen blev det en ridtur, en hundpromenad, lite vila och sol och bad! På kvällen tränade vi lite med Kerstin, Lars, Brita och Bengt.

Therese S var här på tisdagen och kikade över farbror Keno, under tiden fick jag raka Iver då jag hittade ett parti på rumpan där han var torr i huden, samma ställe som förra året. Så nu är han så där snygg igen… Jag har bokat tid till honom hos Johanna nu, så på torsdag blir han korthårig…
På kvällen träffade jag, Regina och Micke i Ransjön. Det var bara Iver som fick träna och han skötte sig bra med alla störningar vi öste över honom.

Onsdag och torsdag drog vi till Grebbestad med Magnus föräldrar. Även hundarna var med. Trevlig tripp med räkfrossa och ett lååångt besök i Sportshopen.

Häftigt handfat inne på toa i Grebbestad!
DSC_0601

DSC_0597

 

På kvällen kom Therese S hit med söta Jojo, som ska bo här med oss till och med imorgon, måndag.
DSC_0614

Fredag åkte jag till Pernilla. Vi gick promenad med alla fem hundarna och fikade sen hos hennes föräldrar.

Igår fortsatte Magnus och jag med grusgången vi håller på att anlägga runt huset, grävde upp ogräs och hallonbuskar mm. Hundarna fick promenad och Brisan fick en ridtur.
På kvällen var jag till Eva på 50-års kalas! Jättetrevligt och mysigt att träffa tjejgänget!

Idag har vi grejat lite, oljat färdigt altanräcket, klippt gräs, gått promenad, cyklat 1,5 mil (Molkom tur och retur, utan hundar).

På eftermiddagen var det äntligen dags för lite träning! Jag och hundarna åkte ner till Mölnbacka.
Iver gjorde sitt livs första vattendirigering, som dessutom var blind för honom, och han satte den så bra! Kul! Han fick träna gripanden på en and och det gjorde han också toppen (ville belöna upp det lite då vi hade en svacka sist), tryckträning med kast eller skott och ett litet sök med mini-dummies.

Keno började på hög nivå där vi tränade raka skick från långt land och sen ut i vattnet, med belöning av boll från bollkastare framför. Han var riktigt duktig! Sen belönade jag några stoppsignaler i vattnet med boll. Några skott med tryckträning efter det.
Sen fick han göra en vattendirigering på annat ställe (blind för honom) och det började bra, men sen när jag skulle styra lite var vi inte helt överens… Jag blåste stopp och skickade höger, Keno simmade vänster… Jag blåste stopp och dirigerade ut och Keno simmade inåt, tillbaka till mig… Jaja, vi gjorde om och till slut blev det rätt. Skam den som ger sig!

Imorgon börjar andra veckan på semestern och vi får se vad som händer då…

 

En kommentar till “Första veckan och där höger blev vänster och ut blev in…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.