Midsommar, hundar, hästar, trevliga besök, förkylning…

I början av veckan var jag hemma i soffan och snorade… Men sen har jag så sakta kommit igång igen. Än är jag inte helt frisk, men det går åt rätt håll. Lite snuva, hosta och trötthet kvar.

Jag har hunnit vara ute på några ridturer, jag och Pernilla red en dag, en dag red jag Brisan medan Magnus och hundarna följde med som promenadsällskap och igår red jag och Anette. Leo funkar fint ute på turer nu, men har lite envisa drag för sig ibland när jag hanterar honom. Men det har blivit så mycket bättre!

Hundarna har fått träna lite jakt. Vi har mest satsat på vilthantering när det gäller Iver och jag vet nu när det kommer, det där att han gärna vill behålla det själv. Han har gjort flera finfina sök nu! Och gåsen har han testat två gånger och den bara sveper han in, som om han aldrig gjort annat. Kul! Han har även fått träna skott och stadga vid vatten.
Keno har också gjort fina sök med vilt, vattendirigeringar och tränat stoppsignal i vatten, något han är ringrostig på…

Under veckan har vi också fikat med Magnus föräldrar på kafét i Molkom och varit hos mina föräldrar och firat mammas födelsedag.

På midsommarafton var vi till Therese och Jimmy och gosade med de söta valparna på dagen! Keno och Iver fick träna lite vatten också.
På kvällen dök Anders, Anette, Pernilla, Johan och Jack upp. Det blev en trevlig kväll med grillning, kubb och härligt sällskap! Enda smolket i bägaren var att Iver lyckades äta grannens sopor dagen efter midsommar. Den rackaren! Men han har en plåtmage, än så länge har vi inte märkt något…

Anette och Anders var kvar hela lördagen också, så himla mysigt! Jag och Anette red och jag la ett spår till Snaps. Anette hjälpte mig att träna jakt vid sjön med vilt och skott och träningen gick jättebra! En promenad med alla två- och fyrbenta blev det också.

Idag träffade jag Lollo på förmiddagen. Vi la spår åt varann, men eftersom jag fortfarande är ganska tung i bröstet fick bara Iver spåra, jag orkade inte gå fler spår. Iver spårade fint, han är en riktigt duktig spårhund!
Hemma igen sågade jag och Magnus ner ett träd som ramlat ner över stängslet i hagen. Vi åkte fyrhjuling till Kenos stora lycka, och han fick förstås åka med!

Två arbetsveckor kvar, sen är det semester!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.