Mer vila än träning…

…har nog gjort gott för Keno! Hela förra veckan fick han vila från all träning och i söndags när vi tävlade fixade han full pott i spåret! Underbart!! Det var ett svårt spår under väldigt varma förhållanden så han fick slita en del och då känns det extra skönt att han hittade precis varenda pinne!

Magnus hjälpte mig att träna jakt i måndags. Vi åkte upp till Ransjön eftersom jag fått lov att ha min båt där i sommar. Vi tränade allt med vilt. Keno fick träna vattenmarkering, vattendirigering och ett sök. Och han gjorde allt jättebra! Eftersom han hade sträckt sig i en muskel och hade ont, på jaktprovet sist (vilket jag upptäckte efteråt) kanske det kan ha varit anledningen att han gav upp på söket? För det är ju oftast hans starka moment… I alla fall så fanns det inga tvivel i måndags på söket…

Iver fick träna lite av samma upplägg som på provet sist. Och vi fick bra tillfällen att tillrättalägga det som gick galet på provet. Och när Iver och jag haft samtal om hur det faktiskt ska gå till, gick träningen riktigt bra!

Efter träningen tog jag och Magnus ett dopp innan vi åkte hem!

Kicki och jag red båda hästarna i tisdags, den här gången red jag Leo. Och det gick jättebra! Kul att kunna ha med även honom på turen! Vi har börjat lära honom gas, broms och att gå undan för skänkeln. Vi avslutade kvällen med nakendopp nere vid sjön för två- och fyrbenta.

Igår gjorde vi iordning för tävlingen på klubben som är ikväll. Och Keno blev gernomkörd i tvåan och Iver i trean. Och jag blev så otroligt glad och imponerad! Båda hundarna satte i princip alla moment!!!! Vi nosar ju bara på momenten två månader per år, och då hinner de ju liksom aldrig att sätta sig. Men med vila på 6 månader, sen sitter det visst…!?

Innan lydnaden fick Keno ett kort spår på appellplanen, med tre pinnar och två dosor. Det hann att gå ganska många hundar med ägare över spåret, men det bekom honom inte, han spårade riktigt bra.
Båda grabbarna fick göra uppletande också. Och där finns mer att träna på… Tre föremål kom in fort men båda hade problem med det fjärde som låg lite taskigt till, rent vindmässigt. Men till slut kom det också in, men inte inom tiden…

Ikväll har klubben som sagt lydnadstävling där jag är med och arrangerar, så hundarna ska få ha en lugn husse-kväll hemma. Det kan de behöva efter att ha varit med på jobbet hela veckan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.