Mer träning än vila…?

Det har varit många tuffa veckor för Keno! Han har tränats ganska mycket, både i jakt och spår. Egentligen är det ju inte under själva säsongen det ska tränas mest, men eftersom vi har fått problem i spåren har jag velat träna det efter Jessicas (SWDI) tips och idéer. Och jakten började vi med så sent, bara några veckor innan starten.

Kanske har det blivit för mycket träning och för lite vila? Eller så är det något med näsan som inte stämmer. Eller något annat som inte står rätt till…? För mycket pollen i skogen som vissa dagar gör det svårt att sortera lukterna? Keno spårar ibland riktigt bra och hittar alla pinnar, för att sen gå bort sig helt på vissa spår. Vi har också haft lite otur med att Keno blev stucken i munnen av en geting eller liknande precis när vi kom ur rutan på tävling och sen hade han svårt att följa spåret.

Jag har verkligen haft tur den här våren och försommaren och kommit med på många tävlingar. Men tyvärr har det nu hänt något med Kenos spårning som gör att vi får bryta spåret då och då. Om det är så att han är för trött mentalt och behöver ett break eller om det är något annat som faktiskt är fel, vet jag inte.. Denna veckan ska han i alla fall få vila helt från all träning, så får jag se om det blir någon skillnad på nästa tävling.

Han är lika pigg och tokig som vanligt, men han visar ju heller inte om något skulle vara fel, han tycker ju träning/tävling är så fantastiskt kul! Jag hoppas att det är vila han behöver och att han kommer igen, för vi båda älskar ju det här med spår!

Under veckan som gick har Kicki hjälpt mig att träna Leo och efter att hon varit här är han numera som ett ljus! Jag har även tränat honom själv och det gick jättebra. Jag och Brisan har varit ute på vår första riktiga ridtur ensamma i skogen, härligt!

Tävlingsmöte angående lydnadstävlingen hade vi måndags och det mesta är klart, känns skönt, lite jobbigt att hoppa direkt in i det efter allt kring jaktprovet, hade varit skönt med lite vila mellan…

Jag och Anna tränade lite lydnad i tisdag, Keno fick vila, det var bara Iver som fick träna. Och det ser lovande ut, det går framåt, fast det är så långt mellan varje träningspass. Nu är tanken att Iver ska få träna mera, han har fått stå tillbaka för Keno ett tag nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.