Tid, spår, lydnad, jakt…

Det är bara att inse! Det är svårt att hålla igång två hundar i elitspår och jakt samtidigt med heltidsjobb, firma, renovering av hus och så vidare…
Så vi tränar helt enkelt inte tillräckligt av något. Och då menar jag inte kvantitet, utan kvalitet. Jag har tänkt lite sedan vi tävlade sist, och fast vi så klart tränar, för det gör vi, så har jag insett att det blir inte tillräckligt kontinuitet i något av det vi tränar. Jag skriver i min planering och tänker till, men det blir ändå lite hackigt känns det som, tiden räcker inte till att träna någon del i tex spåret som inte fungerar, utan det blir lite då och då.

Jag har ju själv valt att ha det så här, och jag kan bara inte välja bruks ELLER jakt, inte just nu i alla fall. Så jag får gilla läget, träna och ha kul med hundarna och sen inte ha för höga krav på reultat på tävling. Jag har bestämt mig för det, och det känns redan mycket bättre. Vad är väl en tävling mot den långa vägen dit? Det är den vägen som är roligast! Sen erkänner jag att jag gillar att tävla och det bor en liten tävlingsmänniska i mig…

De här dagarna har jag valt att satsa mer på spårträning. Tisdag la jag spår hemma med fokus på många pinnar och klurigheter. Hundarna fick 700 m spår var, med 8 pinnar och en snusdosa var. Spåret gick mest på kort gräs och låg två timmar.
Igår fokuserade jag på få pinnar i långt spår med många terrängbyten. Spåren låg på Skutberget, 1 km långa, gick på gräs, asfalt, grus och klippor. I spåren låg 4-5 föremål och de hade legat 1,5 timmar. Till det förstås massor av störningar då det rör sig mycket folk där.
Båda hundarna var duktiga och hittade sina saker. Keno hade svårt på klippor och asfalt så mer träning på det.

Efter vår egen träning dök kursarna upp och det var dags för min och Annas spårkurs. Ett härligt gäng som utvecklade sig otroligt fort!

Måndag rekade vi marker inför vårt TJP. Innan Brita dök upp fick mina vovvar träna lite tryck vid vatten, hämta i vatten, avlämningar vatten, tolling vid vatten med störning och ett sök. Allt med dummies. Och jag måste säga att båda var väldigt duktiga! Hoppas kunna förvalta det här nya som vi fått till nu!

Ikväll hade jag tänkt träna några spårupptag, det är verkligen något vi aldrig tränar. Vi kör alltid direktupptag och på tävling tar Keno alltid rätt håll ändå. Men nu har det faktiskt smugit sig in två bakspår så nu känns det som jag behöver kika lite på det.
Några lydnadsmoment borde vi också träna, men jag tror det får vänta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.