Tjejer kan allt! Eller nästan i alla fall…

I måndags skulle bilen besiktas! Tidigt, innan jobbet. Så, jag tänkte att lite extra fin får jag väl passa på att vara… Därför blev det både mascara och rouge, något jag sällan (läs aldrig) har på mig till vardags. Även om det inte var jag som skulle inspekteras kändes det bra att vara lite extra fixad…
Och kanske bidrog det, i alla fall vill jag gärna tro det! Bilen åkte genom utan anmärkning och nu är det två år till nästa gång!

Killen på Bilprovningen körde själv in min bil på anläggningen och när besiktningen var klar frågade han mig om jag ville backa ut bilen eller om han skulle göra det.
Först tänkte jag inte vara så där ”tjejig” och säga att han kunde göra det, men sen ångrade jag mig, varför inte passa på liksom..?! Så han backade så fint ut den åt mig, ställde den till och med i rätt riktning, och förmanade mig sen att ha extra koll vid utfarten, då det var dålig sikt där…

Efter jobbet satte jag takräcken på bilen och åkte till Beijers. Lyfte av egen kraft upp en lång och väldigt tung ”planka” upp på takräcket. Nöjd med mig själv, det var inte helt enkelt. Åkte sen vidare in i affären och hittade en kille för att fråga var vangstycken fanns. Han följde mig dit och jag kastade upp dem på takräcket. Så långt var allt väl.
Men sen var det dags att surra fast lasten! Och där är jag helt blåst! Jag kan bara inte fatta hur de där remmarna med nån metallgrej till, som ska träs in och liksom matas ihop så de blir spända, funkar! Jag kan ju å andra sidan inte vika ihop en stor karta heller, det saknas uppenbarligen något här…
Så vad gör man…? Jo, man frågar förstås den snygga och snälla killen lite snällt om han kan hjälpa mig. Blinkar lite med de, för en gångs skull, målade ögonfransarna och ler. Och självklart hjälpte han mig! Lasten satt fast hela vägen hem till Näs! (Sen att alla som jobbar på Beijers är otroligt hjälpsamma och serviceinriktade och säkert hjälpt mig även utan mascara på, är en helt annan historia…).

Så…. Visst kan tjejer mycket! Men inte allt… I alla fall inte jag…

Både lördag och söndag höll jag kurs i apportering för Goldenklubben. Som vanligt trevliga och duktiga vovvar och deras mattar / hussar. Mina egna hundar fick en ledig helg.
Pernilla hälsade på, på söndag kväll och käkade pannkakor så grabbarna fick umgås med tjejerna ett tag i alla fall.

Måndag snickrade jag och Magnus här hemma. Farstukvisten börjar ta form och det blir riktigt bra! Magnus har gjort ett jättefint jobb, jag har mest tyckt till… Men i måndags var även jag med och snickrade. Kul att göra det tillsammans igen, det var ett tag sen nu.

Alma och jag träffades vid Sörtjärn i tisdags. Vi höll till vid den lilla pyttetjärnen inne i skogen. För Iver och Keno var det sök bredvid vattnet, fot ner till vattnet med funkis ute och tryckträning med litet kast i vattnet som gällde. En bra träning, där det mesta såg bra ut.

Igår fick jag hjälp att deklarera både min firma och privat. Efter det åkte jag och Anna till klubben där vi tränade lite brukslydnad. Och efter det testade vi den nya hundsporten, som Karlstad Bk är först i Sverige med. Den heter THS och det var jättekul, det tyckte både jag och hundarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag tränade jag och Lollo brukslydnad på klubben. Iver gjorde en plats med skott, som gick bra, sen tränade han ff, framåtsändande, skall och kryp. Keno gjorde en vanlig plats, sen ff, inkallning med stå, framåtsändande, stege och hopp. Allt med massor av störningar.
Sen åkte jag vidare till Lillerud, där SSRK hade gemensam träning. Och jag är så glad över den träningen! Jag valde igen att bara träna bredvid när det gick skott och markeringar hit och dit. Först fick de hämta in fem änder var på ett sök, sen fotgående bland alla andra, tryckträning vid markeringarna och att bara vara i den miljön. Och det gick så himla bra!!!

Nu är det ledigt i fyra dagar och planen är att inte ha någon plan! Jag känner för att mest vara hemma och greja lite med smått och gott. Njuta av vårt hus och vår gård. Dock är spår på förmiddagen imorgon med Pillan inplanerat, liksom att heja på Lollo på lördag i appellen och käka ägg i Väse på kvällen. Men annars så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.