Nästan som på riktigt…

Igår tog jag och vovvarna först en joggingrunda på Skutberget. När vi sprungit klart tog jag med en hund i taget ner till Vänern. Det var dags att testa tryckträningen även vid vatten! Jag började försiktigt, men kunde ganska fort öka på, för dom var det verkligen samma övning och de skötte sig så bra! Jag kastade en dummy ut i vattnet (ej simdjup) och de fick växla mellan att gå bakåt, vänta eller hämta. Allt med tryck förstås.
Jag gick med ett stort leeende därifrån, vilket kanonbra träningspass!

Vi fortsatte till I2, där SSRK hade WT-träning. Jag var inte med utan istället fick en hund i taget träna markeringar och linjetag vid sidan av där det var skott och kast från de andra. Sen ställde vi oss bland de väntande deltagarna och tränade tryck samtidigt som de sköt och kastade åt de som var med på träningen. Så det blev som att markeringarna var till oss. Och hundarna var hur duktiga som helst! Det var bara tryck i deras tankar! Underbart!
Jag stod kvar även när vi inte tränade tryck, och Iver la sig ner och bara va!!! Det sköts och kastades på flera håll och andra hundar jobbade. Och där låg Herr Rosa mitt bland alltihop och var KO-LUGN!! Jag kunde inte låta bli, det kom en tår….
Keno var lika duktig han att bara vara bland alla andra, men det har ju han alltid varit bra på. Han brydde sig inte alls om att det tränades, han ville hellre kika på söta flickor…

Onsdag hade jag en privatträning hemma i viltspår. Mina egna hundar fick varsitt kort bruksspår, där jag ville testa några saker vi pratat om på SWDI i lördags. Och båda spåren gick väldigt bra.

Idag ska jag ut och rida med Therese, och hundarna ska förstås med! I helgen ska jag hålla kurs både lördag och söndag så då får nog hundarna mest vila…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.