Rätt inställning, rätt aktivitetsnivå.

För mig har målet med våra två lydnadstävlingar nu i vinter varit att få till lagom hög nivå på förväntningar och aktivitet hos Iver och rätt fokus och den gamla, härliga attityden tillbaka hos Keno.

Och i söndags uppfylldes båda mina mål. Iver var helt rätt i nivå och fokuserade fint på momenten. Det är inte helt i hamn än, men så otroligt mycket bättre. Sen var det så mycket som blev fel, så vi skrapade inte ihop många poäng.
Keno hade fått tillbaka sitt fina fokus på mig, det börjar kännas ”like the old days”, en härlig känsla. Men även han har en bit kvar till där vi en gång var så vi jobbar vidare även där. Nu släpper vi lydnaden och blickar mot bruks och jakt.

Så… Måndag var det så dags att damma av brukset och se var vi står efter några månader av vila från det. Och som oftast mognar saker och faller på plats efter vila, det är nog ganska underskattat egentligen. Först platsliggning, Iver tillsammans med Rinya och Theo och Keno tillsammans med Vegas och Vilda. Lugnt och fint, inget att fundera på där.

Innan träningen fyllde vi planen med diverse prylar, koner, kinahattar, påsar med saker i, apporter mm mm. Många störningar som grabbarna fixade fint!

Liselott synade sen mig i ff med Iver, för att se om jag hade mycket ”fuffens” för mig, men det såg bra ut. Iver fick även träna kryp, framåtsändande, hopp, stege och ställande på inkallning, allt med Liselotts hjälp. Och han gjorde momenten så otroligt bra, nu ska vi slipa vidare på vår diamant…

Keno fick gå ff där Eva och Emmelie gjorde allt för att han skulle tappa fokus, men se Keno var så himla duktig, han verkade tycka att utmaningen var kul!
På framåtsändandet störde Emmelie genom att stå nära linjen och vifta och röra sig och dessutom passera precis före eller efter honom och det fixade han superbra.
Keno fick också träna kryp, hopp, stege och skall.

Tisdag var det Heidi-träning för Iver igen. Den här gången kikade vi på hans halter i ff. Och som vanligt blev det så mycket bättre efter Heidis tips!

Simning för hundarna och en privatträning på onsdag. Jaktträning med Therese och Micke på torsdagen. Och den lämnade mer att önska… Tror Keno var ute på det svåra söket i tio minuter utan att hitta en endaste apport… Kan inte klaga på uthålligheten i alla fall. På det lätta söket fick han dock in några, men det var ändå inget bra arbete. Det som var bra var hans fotgående, att han jobbade nära två löptikar och fick in en lång och, för honom, svår dirigering.
Även Iver gick tom på det svåra söket, men hittade på det lätta. Han gjorde en bra dirigering och hade fint fotgående och stadga och han låg på en bra, lagom nivå i aktivitet.
Så sammanfattningen blir att träna mer på sök, svåra sök, och fortsätta som vi gjort med tänket kring aktivitetsnivån.

Efter jakträningen höll jag kurs i allmänlydnad grund.

Igår tog jag och Magnus med hundar och cyklar upp till Källorna. Vi brukar cykla där och vi tänkte att det kanske hade torkat upp lite. Men det var tungt som attan att cykla, slutade vi trampa stannade vi direkt, inget rull alls. Men det blev bra träning för benen, efter en timme var vi ganska trötta…

Efter storstädning av huset och en långpromenad tränade jag lite jakt här hemma idag.
Linjetag på and, störningskast nära linjetaget, fotgående, sök på vilt och dummies, stoppsignal med störningskast tränade vi idag. En hund i taget. Det blev riktigt bra träning, fina upptag på viltet och bra avlämningar. Båda hittade fint allt på söket (gjorde motivationssök till båda för att få upp förståelsen igen) och båda var stadiga och tog mina signaler fint. Det finns kanske hopp…?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.