”Om bruks hade varit enkelt hade det hetat lydnadsklass”

Ja, det är inte helt lätt att få till allt på samma dag, både spår, uppletande, lydnad och plats med skott. Igår fixade jag och Keno det och fick fina poäng på tävlingen i elit spår i Götene! Allt kändes så otroligt bra, vårt team är tillbaka! Ynka fem poäng från att ta vårt sista cert och det är så klart mitt mål, men just nu räcker det långt att vi har fått tillbaka formen efter en lång svacka. Mammas pöjk!

Citatet till rubriken stod på ryggen på en tävlande igår och jag tyckte det var ganska roligt! Jag tävlar ju både lydnad, bruks, jakt och viltspår och vet så klart att man inte ska förringa något av det. Det finns olika svårigheter i alla genrer. Och det ska tydligen finnas något liknande till lydnadens fördel. Kul att man kan skoja lite, så länge det verkligen är på skoj…

På hemvägen från Götene igår stannade jag till hos Pernilla och tog en fika och pratade bort en stund.

Torsdag hade jag tagit en semesterdag. Jag, Magnus och Andreas röjde, städade och slängde skräp i maskinhallen. Så nu är den riktigt fint i ordning!
På kvällen träffade jag Alma, Therese och Sara i Norum för jaktträning. Mina grabbar fick träna fot ner till vattnet där det stod en funkis, passivietet vid vattnet. Och sen tränade vi tryckövningen med lite blandat av skott och kast.

Fredag fikade jag och Magnus i Kil där det öppnat ett kafe där ALLT är glutenfitt! Rena paradiset för en som aldrig kunnat välja förr… Köpte även med lite hem.

Idag dök Therese S och Annika upp här i Näs. Iver, Keno och Dino fick göra viltsök. Och jag är nöjd, viltet kom fint in!
Sen var det spårdags! Keno fick vila efter igår, men Iver fick ett spår lagt av Therese. Det var ca 800 m långt, blandat med pinnar och snudosor med godis och en pipis som slut. Han spårade väldigt bra, metodiskt och utan problem, löste störningarna bra. Missade dock två pinnar…. Hmmm…??
En fika hann vi med också. En trevlig träning!

 

När de åkt hem tog jag och grabbarna en promenad och satt sen nere vid sjön och hade det gott i solen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.