”Hund-gymkhana”!

Igår träffade jag Emmelie på Forshaga Bk. Jag hade tänkt ut lite alternativ träning för mina hundar, då jag vill utmana Keno (och även Iver) lite, han kan ju trots allt eliten bra redan.

Först fick de göra en bana som bestod av att springa rakt ut från mig till en target, stanna på den, sen fortsätta framåt och hoppa över hindret, sätta sig på andra sidan hindret och sen på mitt kommando springa åt vänster och hämta metallapporten. Jag stod hela tiden kvar på min plats.
Nästa bana var att gå uppför lilla stegen, springa åt höger till target och stanna på den, sen svänga runt åt höger och springa framåt och hoppa över hindret och sätta sig på andra sidan och till sist springa åt höger och hämta metallen.
Den sista banan var ut till target och stanna, sen fortätta framåt och hoppa hindret och sitta på andra sidan, hoppa tillbaka och hämta metallen och in till mig.

Hundarna tyckte det var hur kul som helst och även lite svårt i början.

Iver fick sen träna ff, framåtsändande och stegen. Vi tränade även skott, där han fick ligga åt lite olika håll i förhållande till skytten.
Keno fick träna FF där Emmelie störde enormt mycket, hon gjorde svåra saker, men Keno blev inte ett dugg störd. Duktiga killen! Hon störde även på krypet och kommenderade på stegen. Framåtsändandet fick han helt plötsligt ett hopphinder i, han såg förvånad ut först, men hoppade sen hindret varje gång han gick sakta efter gruppen. Riktigt duktig pöjk ikväll!

Söndag tränade jag jakt i Molkom med Therese, Micke, Susanna och Regina. Iver fick ett sök med fem änder, träna ”Regina-övningen” och mycket fotgående med olika störningar. Keno fick också ett viltsök med fem änder och tränade även långa linjetag och Regina-övningen.
Mycket nöjd med grabbarna, fin vilthantering, bra sök och bra stadga.

Hemma har både vedskjulet, den bit som var kvar av gamla ladugården och jordkällaren blivit rashögar. Och fint och öppet är det numera här hemma. Just nu ligger det stora grushögar på gården som ska spridas ut…

Idag är bilen inne på rekond hela dagen så ingen träning alls idag. Men imorgon hoppas jag på lite jaktträning igen!

En kommentar till “”Hund-gymkhana”!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.