Dåligt med tid…

…för att hinna uppdatera. Det är 11 dagar sen sist och så klart har det hänt en hel del sen dess. Det får bli en resumé av det jag kommer ihåg…

 

Första söndagen i mars kom Therese och Dino hit och alla grabbarna fick spåra. Iver fick ett 1200 m långt spår med 6 apporter, mest på äng, men även lite i skog. Tog vinklarna så fint. Han hade svårt där jag hade korsat mitt eget spår precis innan vi gick spåret. Det var väldigt färskt och nyfikenheten tog överhanden. Kenos spår hade T lagt, det gick i skogen och var ett kul och oförutsägbart spår! Ca 800 m långt med 6 pinnar. Och han spårade fint han med, dock hade han en avstickare som jag inte riktigt var nöjd med…
Innan T dök upp fick grabbarna hämta in fyra änder var på ett sök och det var inget att klaga på där!

Förra veckan startade med lite lydnadsträning med gänget i Forshaga. Vi hjälptes åt med platsliggning och kommendering. Båda grabbarna har fina moment i brukset, vi putsar lite här och där men det känns riktigt bra. Jag satsar på att alltid köra någon sorts kedja, helst med kommendering när det går, för att sen peta i detaljer.

På tisdagen tränade jag jakt med ett gäng som tidigare gått kurser för mig. Eftersom de gärna ville gå kurs igen och jag inte har tid för fler kurser just nu, bildade vi istället ett träningsgäng. Bra för mina grabbar att träna med nya, okända hundar också! Mina grabbar fick göra två sök var och det gick riktigt bra, kändes bra efter tidigare dåliga träning… Sen tränade vi stadga vid kast, linjetag, fot och närsök.

Det kändes som jag hittade min själsfrände i jaktträningen på torsdagen då Regina och jag tränade lite jakt. Regina har jag känt ganska länge men det är först nu hon har hund igen och vi börjat träna ihop. Och vi är lite av samma skrot och korn, gillar att träna grunder ordentligt och gotta ner oss lite i detaljer. Det här känns jättebra! Och jag fick ett superbra tips som Iver fick testa, detta ska vi jobba vidare med!
Efter vår träning höll jag sista gången på allmänlydnadskursen.

Fredag och lördag var jag i Torsby på L2, ledarskapsutbildning, som Studiefrämjandet anordnar. Hundarna var hemma med Magnus. Direkt när kursen var slut åkte jag till Ulle på 40-årskalas!! Och det var en riktigt kul och trevlig kväll! Så roligt att träffa alla!!!!

Söndag tränade jag här hemma, hundarna hämtade fem änder var på ett sök som gick strålande bra. De fick också ett varsitt spår där jag gjort en hel del klurigheter, bland annat ” Ulles fingrar” och där lyckades dom inte riktigt få till det helt korrekt så det ska vi träna mer på! Korsande av eget spår, snurror och spetsar gick däremot bra.
Hundarna fick också träna på Reginas övning, Magnus hjälpte oss.

I förrgår tränade jag lite snabb lydnad ensam. Vi tränade FF, inkallning med stå och ligg, framåtsändande, kryp, skall (sitta stilla) och tungen och det mesta kändes bra. Båda fick också träna Reginas övning och Keno fick även göra ett annorlunda uppletande.
Sen åkte Magnus med Keno till mamma i Forshaga och jag åkte med Iver till Pernilla i Kristinehamn. I Kristinehamn tog vi en prommis med alla tre vovvarna innan vi tog en go´fika!

Pernilla hade gjort en jättefin tollare till mig!

Igår och idag har jag varit i Arvika på utbildning med jobbet. Vi sov på hotell och förutom att vi jobbade en hel del tyckte jag inte vi gjorde annat än åt mat, fikade, åt mat…. Och tog en sväng på stan förstås! Lyxigt värre har det varit men jag är rejält trött nu!

Den här kunde jag inte låta bli att köpa när jag ramlade på den i en affär…

 

Imorgon är det tänkt att vi ska träna lite jakt igen och planeringen är redan gjord. Ska bli spännande att se var vi står i den träningen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.