Avstämning!

I torsdags träffades jag och Alma för lite jaktträning! Min plan var att stämma av lite var jag och grabbarna står efter att ha hållit upp i träningen. Lite har vi ju tränat nu, men jag ville se lite mer helhet och hur aktivitetsnivån höll.

Först fick en grabb i taget göra linjetag där terrängen var lite knölig med klippor och stenar. Och där fanns mer att önska, Iver har ju tappat en del eftersom vi satsade på annat än just raka linjer i höstas och Keno…. Nog kan han, men han börjar bli i en ålder där han gärna vill ta sin egen väg, men full koll på var han ska har han ändå. Inte så värst mycket vid sidan av, vet inte hur petig jag ska vara nu längre, och han kom ju rätt ändå. Han visade ett snyggt stopp med pipan också.

Sen fick en grabb i taget sitta fot när jag hälsade på domaren, sen gick domaren bakom oss fram till ”gömslet” (inte vid vatten) där vi tollade. Under tollingen gick kastaren ut och vi avslutade med ett litet kast där vi sen gick därifrån och åt mjukost istället för att hämta markeringen. Sen fot tillbaka till bilen. Det gjorde båda grabbarna jättefint! Och bra nivå på aktiviteten!

Keno fick sen även gå fot med skytt bakom som avfyrade några skott. Även det gjorde han fint.

Igår simmade vovvarna, sen tog vi en lugn fredag hemma.

Idag la jag spår här hemma. De fick 800 m var, med två pinnar, en boll, en latexpryl och en snusdosa (tack Mari!) i. Jag hade gjort massor av spetsvinklar, vanliga vinklar och övergångar till olika terräng, men det mesta gick på äng. Det blåste ju rejält idag så det var en utmaning att se hur de skulle hålla sig i spåret ute på den öppna ängen, men de skötte det fint och alla grejer med in.

Sen drog jag iväg till Kicki och hennes 40-årskalas. Efter kalaset tog jag och mamma en rejäl, skön promenad i skogen runt Abborrtjärn. Hemma har vi grejat lite idag, Magnus och Jimmy har rivit vårt vedskjul och vi har tömt det som är kvar av gamla ladugården, nu ska den delen också ner!

Imorgon ska vi greja mer här hemma, mer ska rivas! Och vi ska försöka hinna träna lite jakt i Molkom.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.