Premiären avklarad!

Japp, idag blev det så äntligen en skidtur! Världens bästa granne har även i år gjort skidspår på ängarna här hemma. Jag har ju inte kunnat åka på några år på grund av den skadade foten, men nu går det fint igen! Trots alla träningsrundor med mina bungystavar känns det ändå gött i kroppen efteråt…

På dagen idag hade jag kurs i apporteringens ädla konst för ett gäng härliga stabejjer (eftersom jag överhuvudtaget inte vet hur man stavar till rasnamnet får det bli talspråk…) med deras ägare. Ett trevligt gäng som gjort fina framsteg sen vi sågs sist.

På vägen hem stannade jag i Molkom, på skolgården, så även mina grabbar fick träna lite. Vi körde bruksmomenten baklänges.
Metallapport, tungapport, skall, kryp, inkallning, framåtsändande och FF. Det går riktigt bra med momenten efter vårt uppehåll, men det finns en del att jobba med i detaljerna. Med Iver jobbade jag också med att hålla honom på den lagom nivå vi börjar få till i den vanliga lydnaden, och det gick ganska bra, vi är på väg åt rätt håll!
Keno fick träna FF på sånt där riktigt ”knasigt” vis som vi gjorde på kursen på klubben förra helgen. Och han hängde på fint!

Ikväll ska det bli bastu i byn med kärringarna!

Hemma hos Pernilla i fredags pulsade vi runt 6 km i djupsnön, sen blev det trimning av Ivers öron. Tack vare Pernilla ser han nu välvårdad ut igen! Efter lite mat drog vi till ridhuset och tränade lite.
Keno fick träna rutan, FF, vittringen och att P la ut alla apporter gång på gång med mer och mer störningar och Keno skulle ändå springa till konen. Och det blev riktigt bra träning där han blev bra utmanad!
Iver tränade kommendering i FF, inkallning med stå, sättande under gång och rutan. Och med den nya träningen når vi fram bra, med en Iver i lagom dos. Känns så bra!

Förutom en långrunda i skogen igår blev lördag en riktig slappardag, vi avverkade några filmer och njöt av att vara lediga.

Imorgon ny jobbvecka och Keno ska ögonlysas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.