Gott Nytt 2014!

Nyårsafton firades först i skogen på dagen tillsammans med Ulle, Gun, Eva, Yvonne och Mickan. Vi hjälptes åt att lägga spår till varandra. Mina spår skulle bli helt ”blinda” för mig var planeringen. Kenos spår hade Gun lagt och han spårade fint och hittade alla sina pinnar.
Ivers spår la Gun samtidigt som jag la hennes viltspår. Och vi gick tätt, korsade varandras spår mm. Det luktade nog blod i hela skogen för Iver. Iver har aldrig gått ett viltspår, så när vi sen spårade (samtidigt) var han väldigt intresserad av blodet. Han fixade första korsningen bra och hittade första pinnen. Men sen blev det för svårt för honom och eftersom spåret var okänt för mig (bara korsningarna som var markerade) så var jag inte helt säker på var de båda spåren gick. Så på den träningen lärde jag mig att just den störningen var för svår för honom (bara klöv fixar han bra) och att nästa gång ska det dels vara tidsskillnad på störningen och spåret, dels bättre snitslat. Men det blev bra ändå till slut då han hittade tillbaka till sitt spår och tog sista biten av det. En erfarenhet rikare, ibland måste man utmana lite extra!
Korvgrillning hann vi med också. En supertrevlig dag!

På kvällen åkte vi till Therese och Jimmy där även Anette var. Så fem vuxna och sex hundar (fyra hanar och två tikar) firade in det nya året med god mat, spel och trevligt sällskap!

I söndags fick Keno träna sök. Det var ju längesen sist och han har ju bara testat det 2-3 gånger, men det gick fint! Han fick först två pop-uper och sen tre dolda figgar och sen avslutade vi med en ”hare”. Och han fixade alla fint! Jag är så impad av hur duktig han är utan träning! Och han tycker det är superkul!
På kvällen kom Pernilla och hämtade hem sina flickor, dom har skött sig så bra i helgen!

Anette dök upp här på måndag så då fick alla hundar spåra och göra uppletande plus en rejäl promenad.
Iver fick ett spår i fårhagen med en hel del krångligheter som cirklar, korsningar av eget spår mm och han spårade kanonfint och hade inga problem alls med alla klurigheter.
Keno och Snaps fick spåra samtidigt över ängarna och spåren korsade varann flera gånger, gick tätt ihop mm och Keno var himla duktig, han noterade knappt svårigheterna.

Uppletandet blev i mörker, så vi körde på äng, två hundar i taget. Mycket nöjd med grabbarnas jobb!

Idag har det varit en riktig slö-dag! En långpromenad är allt vettigt vi har gjort idag. Fast jag var nykter igår är jag trött, vi kom ju inte hem förrän 02.30 imorse…

Imorgon är det dags att jobba igen, efter nio dagars ledighet. Skönt med mjukstart, bara två dagar, sen ledigt igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.