Projektavslutning!

Idag var det dags att checka av vad vår 8 veckor långa träning lett till. Imorse drog jag och grabbarna till Malung för att tävla lydnad.

Först ut var eliten, där Keno skulle starta. Han gjorde bra gruppmoment, inga problem att sitta stilla i 2 minuter, fast vi bara tränat det några få gånger.

Varför jag ville starta lydnaden med Keno var för att se om jag lyckats åstadkomma någon förändring eftersom han betett sig så annorlunda på de sista brukstävlingarna i höst. Och det var den gamla vanliga Keno som var tillbaka! Fullt fokus på mig och pigg och glad!

Han nollade inget moment, han gjorde faktiskt momenten riktigt bra och jag blev förvånad över att vi ändå var så pass nära ett första pris. Andra pris och en tredje placering blev det idag. Och jag hade en pöjk som utförde allt med glädje och tillsammans hade vi så himla kul! Det gav lite mersmak! Fast bara lite…

Iver fixade även han sina gruppmoment fint! Han gjorde också ett fint fritt följ, vi fick 9 på det.

Han var lite hög i aktivitet, han tycker ju det är så ballt med kommendering. Så det regnade in några nollor när han la sig på sättande under gång (men snabbt läggande var det), sprang fint till rutan, tänkte ta en kon men ångrade sig och kutade tillbaka igen och glömde hoppa tillbaka med apporten… Haha, han var för skön idag! Hade han varit några pinnhål coolare hade han fixat allt riktigt bra, för han utförde ju allt, men det brast här och där. Men han tog rätt pinne på vittringen och utförde alla skiften i fjärren trots att han egentligen inte kan ”stå”.

Båda hundarna höll ihop fint och kändes fina hela programmen igenom. Så det var med en skön känsla jag åkte hem! Och kanske, kanske kan det bli en start till i lydnaden… Det var ganska kul ändå, även om jag känner mig mer hemma i brukset…

Jag tog en liten omväg hem och stannade till hos Pernilla. En kopp te och en promenad med alla hundar innan jag sen landade hemma.

Helgen som gått var Pernilla här på lördagen och vi gjorde julgodis och gick promenad. Söndag var jag och Magnus på Loka Brunn medan grabbarna hade en kul dag hos Therese K.

Måndag tränade jag och Anna på Forshaga BK och det blev en bra träning i ruskvädret. Och onsdag blev det en snabb träning tillsammans med Annika på Färjestads parkering, innan jag hämtade upp Magnus.

Torsdag träffade jag Ulle, Mari, Jessica, Ludde och Wilma på IKEA där vi käkade julbord och tölade bort en stund. Himla trevligt!

Och igår blev det en långpromenad i Molkom efter jobbet. Stavarna fick hänga med, liksom den superbra boken jag lyssnar på just nu, 438 dagar.

Nu ska vi ta julledigt några dagar från träningen, imorgon ska jag koka gröt, göra skinka (för första gången i mitt liv!), göra köttbullar och klä granen! En riktig mysig jul-dag!!!

En kommentar till “Projektavslutning!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.