Jaktträning igen!

Efter nästan fyra månader, tror jag, kändes det som att det var dags att damma av jaktträningen igen.
Idag träffades jag, Therese, Micke och Regina hemma hos Therese för lite träning.

När jag la ner träningen i höstas var det till stor del för att tiden inte fanns till att träna allt. Men också för att jag inte kände någon glädje i det längre, jag blev bara ledsen när jag inte kunde hitta rätt knapp att trycka på för Ivers del. Nu har jag haft tid att tänka genom hur träningen ska läggas upp för att vi inte ska hamna där vi hamnade i höstas.

Och idag blev Ivers träning så himla bra! Vi började med att träna en bra bit från dom andra, vi varvade fotgående med närsök och linjetag. Han fick också gripa och komma in med trut.
Sen närmade vi oss dom andra och medan dom sköt och kastade åt sina hundar, tränade jag och Iver på fotgående, stadga och hämta/lämna vilt. Vi avslutade med att Regina ”släppte” två dummies, som Iver efter en stund fick hämta. Iver hade sådan fin attityd idag, det var han och jag hela tiden, han var tyst och i rätt sinnesstämning. Det blev en riktigt bra träning, nu ska vi sakta arbeta oss upp härifrån igen!

Jag var så nöjd med vår träning så Iver fick sen vila i bilen under tiden som Keno istället fick träna.

Keno fick träna tillsammans med dom andra, han har ju inga problem med det. Han fick först hämta två linjetag medan det gick skott åt annat håll. Sen fick han dubbelmarkering som han inte fick hämta, utan först hämta linjetag, som gick snett över en väg. Sen hämtade han markeringarna. Och det gjorde han jättebra. Jag skrattade åt honom då han dundrade över det breda diket med vatten för att hämta markeringarna, för att sen ta vägen tillbaka till mig. Så skulle han aldrig ha gjort för några år sedan, det märks att han börjar bli äldre och lite mer bekväm. Sötnosen! Keno var glad över att äntligen får träna lite jakt igen och han klarade bra av att vara ihop med resten och höll sig fint vid jaktfoten.

Vi har finbesök av Doris och Vilja i helgen. Innan träningen imorse tog jag alla hundarna på en rejäl långprommis i skogen, nu efter träning och promenad är alla trötta och nöjda!

Igår cyklade jag med grabbarna ner till Molkom, ca 8 km, och blev sen bjuden på kalkon hos svärföräldrarna tillsammans med Magnus och mina föräldrar. På kvällen dök Pernilla upp med flickorna så vi tog en kort promenad i regnovädret och tog sen en kopp kaffe/te och tjötade lite.

Ikväll blir det lugnt här hemma, jag ska ta med alla hundar ner till Molkom och gå en promenad till, men sen blir det en go kväll med soff-häng!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.