Det artar sig!

Det känns fantastiskt roligt att ha förmånen att få träna två hundar som lär sig så snabbt! Det har ännu inte gått mer än drygt fyra veckor sen vi började med de nya momenten i trean med Iver. Keno har ju startat eliten en gång men utan att kunna momenten så det känns lite som att vi startat från noll även där.

Mycket börjar falla på plats med momenten för båda grabbarna. Men visst finns det massor som inte är klart än, både detaljer och helheter, men jag trodde inte att vi skulle ha kommit så här långt redan så det känns kul!

När vi tränade på Forshaga BK i måndags fick jag hjälp med att kasta bollen på inkallningen och ställandena har blivit så mycket bättre redan. Jag hade också hjälp med att lägga ut apporterna men sen fick Keno bara träna på att springa till konen. Svårt sa Keno, där finns det att jobba mer med.
Båda vovvarna fick träna delar av några moment, bla rutan, ff, inkallning, hopp/apport och fjärr.

Lugn kväll med massage av Therese S för Keno innehöll tisdagskvällen. Onsdag gick jag på stan med mamma flera timmar, mysigt! Grabbarna var hemma hos Magnus och hade det gott.

Igår började blåsvädret, men vi gick ändå en långpromenad och tränade på klubben efter det (behöver jag säga att vi var ensamma?). Keno fick träna FF, stå/sitt under gång och vittring i en kedja. Såg fint ut och han gjorde en bra vittring. Sen åkte han med Magnus hem.

Iver fick träna mera. Positioner, ställande, sättande, hopp/apport, vittring, fjärr där jag delade upp de olika delarna i momenten. Han gjorde också fin vittring. Vi avslutade med sittande i en minut.

Sen var det dags för klubbmöte med skinkmacka och glögg. Trevligt!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.