Kryddad träning!

Igår kväll tränade jag och Pernilla med alla hundar i Saltmästarens inomhuslokaler.

Det var något med golvet där, alla fyra hundar var så otroligt ”på”, aldrig upplevt det utomhus eller i ridhus. Det liksom ”bonkade” när dom sprang och när vi kastade apporter, det verkade som dom gick igång på det, häftigt liksom…
En härlig känsla var det dock att återigen få uppleva deras fina fokus. Trots att det var en helt ny miljö hade dom direkt fullt fokus på mig så fort vi kom innanför dörren. Vi gjorde så att vi började direkt när vi kom in, för att få in lite likhet som det blir när man tävlar inomhus. Alla koner, apporter mm stod redan ute och en ”tävlingsledare” visade oss var vi skulle placera oss.

Iver håller ju på att lära sig de nya momenten i trean och även om det är långt kvar kändes det som vi är på god väg i alla fall. Vi filmade lite:

Länk till Ivers lydnadsvideo

Jag som bara tränar lydnadslydnaden en kort sväng på hösten/vintern tar inte så hårt på detaljerna och här och där blir det därför genomtänkta små dubbelkommandon. Underbart roligt var det att träna Keno ikväll, som var mer speedad än vanligt och hade en stor portion humor med sig in i hallen. Det var verkligen inte en av våra bästa träningar, men kul hade vi! Det härligaste är att på film se hans glada svans, som viftar heeeela tiden!

Länk till Kenos lydnadsvideo

Under veckan som gått har vi hunnit med en hel del. Träning med Värmlandstollarna i söndags här hemma. Måndag träning med gänget på klubben, tisdag PW med stavar i Molkom och ikväll träning på klubben tillsammans med Eva S och Anette. Kvällens träning är jag väldigt nöjd med, Iver fick träna stadga under kommendering och sen några olika delar i momenten och Keno gjorde klockrena skick till rutan och visade att läggandet under gång igår (med kryp) inte fanns med idag…

 

En kommentar till “Kryddad träning!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.