Vinklar och lydnad

När kursen var slut i söndags fick mina grabbar spåra. Keno fick ett spår som var 1,1 km långt, hade åtta pinnar/stickor ocvh hade legat 4.5 timmar. Han spårade riktigt bra och hittade alla små, små pinnar. Däremot var han slarvig i dom flesta vinklarna (jag hade lagt många) så där behöver vi träna teknik igen. Spåret gick på ett hygge och när jag la spåret hoppade några rådjur över det fram och tillbaka. Störning som inte Keno brydde sig om.

Iver fick spåra ett spår som gick på hård grus/sandväg, in i skogen och sen ut på vägen igen. Spåret låg bara 30 minuter och var bara 500 m långt. Även han spårade bra men var också slarvig i vinklarna, mer träning där behövs! Han hittade också sina pinnar/stickor.

En lång, härlig promenad i den underbara naturen tog vi sen innan vi åkte hem. Det var ganska ruskigt väder så det var skönt att komma in och kura under en filt i soffan, äta godis (jo, det gjorde vi) och titta på film tillsammans med Magnus.

Igår var det dags för lydnad! Jag träffade först Birgitta på klubben. Birgitta fick vara mitt bollplank runt de nya momenten.
Iver: Inkallning med stå. Stannar snabbt första gången.
Rutan: Riktigt bra!
Fjärr: Belöning bakom och jag ska försöka börja stå framför. Iver verkar börja förstå kommandot ”stå” nu.
Vittring: Går bra så länge den är gömd. Ska prova nästa gång på plan mark och gömma under tex löv.

Eva S dök upp och senare även Anna och Fredrik. Iver fick träna fokusövning med fyra skott och sen göra en plats med Rea i fem minuter (utan skott). Efter det provade jag att göra sittandet för första gången. Iver satt 25 s med boll bakom. Det gick bra men det måste vi så klart också börja träna…

Keno fick sen träna! Eva la ut apporterna på dirigeringsapporteringen, först vänster och sen höger. Det gjorde han kanonfint!
Vittringen: Där avancerade vi så det nästan blev som ett ”riktigt” moment och han tog rätt varje gång!
Rutan (utan kon): Det gick riktigt bra!
Fjärr: Ligg/sitt/stå + Ligg/stå. Boll bakom. Fina skiften.

Det var riktigt ruskväder ute, kul med tappra träningsvänner!

Idag ska jag och Magnus handla en massa saker tilll huset och uthuset, lite nya funktionskläder mm så idag blir det vila från hundträningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.