Tripp, trapp, tripp, trapp…

Onsdag träffade jag Lollo på Forshaga Bk för lite träning. Vovvarna fick köra igenom olika delar i brukslydnaden.
Keno testade vi tävlingsmässigt för att se om vi kunde få fram det som hände på senaste tävlingen. Och det fick vi. Inte på allt men på några moment. Så nu fick jag chans att rätta till, göra om, göra rätt. Inte alltid en fördel att ha en superrutinerad tävlingshund…
Iver fick träna lite delar i momenten i eliten, med tanke på att det nu är dags att börja sniffa på dom. Fria följet med stegförflyttningar och vändningar såg bra ut, framåtsändandet går framåt, kryp med vinklar åt båda håll kunde han visst redan… Sen testade vi ”barn-stegen”. Jag var väl förberedd hur vi skulle göra och ville ha hjälp så inte det skulle gå illa. Men Iver bara trampade över hela stegen innan jag hann reagera… Verkar inte bli några problem.

Igår blev det först en runda med alla hundar i skogen tillsammans med Anette. Sen fick Iver och Cider spåra samtidigt där spåren korsade, gick tätt parallellt mm och Iver var riktigt riktigt duktig! Så himla kul!
Keno fick ett spår kors och tvärs över appellplanen där folk hade gått över och när vi spårade höll flera på att träna. Han spårade grymt bra, hade inga problem med alla störningsspår eller de som tränade precis bredvid.

Sen var det dags för lite lydnad. Iver fick träna framåtsändande, börja nosa på läggande på inkallning, kryp och sen stegen. Denna gång fanns bara en fullstor stege så det fick det bli. Anette hjälpte mig att tänka rätt i början och sen knatade han över utan några som helst problem. Det här med stege verkar vara Ivers grej!
Avslutade sen kvällen med fika inne i klubbstugan tillsammans med Eivor, Anna och Ingela.

Ikväll blir det ev en ridtur eller en prommis med vovvarna, sen ska vi bara slappa. Första helgen där inget finns planerat på huuuur länge som helst! ska bli gött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.