Gammalt nytänkande…

När det gäller den här Herr Iver får man verkligen vara kreativ i sina tankar! Han har ju fallit tillbaka i gamla mönster inom jakten för några veckor sen. Och så rejält att jag verkligen tagit mig en funderare på om det är värt allt slit eller om vi faktiskt ska lägga ner… Men hoppet är ju det sista som lämnar en sägs det, och med hjälp av några andras idéer och tankar känns det som jag landat i nåt som kan likna en träningsplan. En träningsplan som har som mål att se om det finns något att sen träna vidare på.

Efter träningen med Mari i tisdags föddes det nya och fler bra idéer, som gjorde att jag i alla fall vill testa och se vart det leder.
Och Ivers träning blev ganska bra. Fot ner till kastare och tjärn. Tolling med vilt som låg ute. Några små lätta kast av kastaren som Iver inte fick hämta. Istället vände vi om och han fick hämta vilt på söket. Han tog in två kråkor och två änder.

Innan Mari kom hann Keno träna massor av tecken och signaler i vattnet. Jag fick revidera min plan rejält då han helt enkelt tyckte det var för svårt just där vi tränade (fast han bara några veckor innan gjort en klockren, helt dold vattendirigering på samma ställe). Men det blev en bra träning så jag var nöjd!
Efter vila i bilen fick han sen gå fot ner till tjärnen och tolla. Samtidigt gick det ett skott. Han konstaterade bara att ett skott small och fortsatte sen med sin tolling. Härligt!

Onsdag var det dags för apporteringskursen igen. Innan den startade fick Iver testa av våra nya idéer. Först ett viltsök med två änder och två kråkor. Sen jaktfot hela långa vägen ner till sjön där han fick lägga sig i det tänkta gömslet. När han kändes lugn och fin gick vi jaktfot hela vägen upp igen.
Keno fick träna på att gå rakt ut i vattnet på dirigering och jaktfot ner till sjön.

Igår träffade jag först Therese, Micke, Johanna och Regina i Sörtjärn. Först fick Keno gå på två vattendirigeringar på snedden över tjärnen. Mycket bättre gick det den här gången! Sen fick han träna avlämningar och stadga på and i vattnet.
Iver fick sen göra ett stort sök med sex dummies och två träapporter. Efter det närmade vi oss dom andra, gick jaktfot till vattnet där en ”kastare” stod samtidigt som de andra tränade i vattnet nedanför. Iver fick ligga i ”gömslet” och bara vara. När han kändes lugn gick vi fot därifrån. På annat ställe fick han sen träna avlämningar från vatten på en and.

Sen åkte jag vidare till Forshaga BK där jag träffade Therese S för lite träning. Keno blev kommenderad genom eliten och förutom ett slarvigt upptag på metallen och ett sent läggande på inkallningen (pga att han kikade på en väska…!) är jag sååå nöjd med honom!
Iver fick göra en plats med skott som gick toppenbra. Sen kommenderade T oss i ff, inkallning och hoppet med tanke på stadgan. Han fick aldrig springa på inkallningen och heller inte hoppa. Vi är på rätt väg känns det som, han var stadig.
Vi avslutade med framåtsändande där Iver återigen visade att han börjar förstå momentet och han gjorde det riktigt bra. Det kan fortfarande bli bättre men han har verkligen gjort framsteg!

Ikväll ska jag ut och äta med mina kolleger, helgen innehåller blandad kompott: tävling, kurs och träning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.