Ett steg i rätt riktning!

Förra veckan blev det knappt någon hundträning alls. Istället blev hundgården klar och allt för festen som skulle ordnas blev gjort. Fredag fick dock Keno ett elitspår här hemma på ängarna, som han gjorde så himla fint. Han spårade så bra, tog alla vinklar klockrent och hittade alla åtta skogspinnar.
Iver fick träna på att tagga ner när jag kastade dummies.

Lördag var det så dags för den stora festen och det blev väldigt lyckat! Det var så otroligt kul, den kan jag leva på lääänge!

Pernilla, Anette och Jocke sov kvar så även söndagen blev social och trevlig! Jag, Anette och Pernilla tog en runda med alla vovvar och sen tränade jag och Pernilla vovvarna lite. Iver fick ett ängsspår som han löste kanonfint! Missade dock en liten, liten pinne… Iver fick också se dummysar falla från en kastare och sen vända och skickas på närsök, gå jaktfot och träna lite sitt/ligg.
Keno fick faktiskt inte träna nåt alls den dagen. När alla väl åkt hem och vi hade städat klart allt efter festen ramlade jag och Magnus ner i soffan, ganska slitna!

Igår fick Keno gå ett kort spår, som bara hade legat 45 minuter. Han spårade fint, hittade alla sex små föremål.
Båda hundarna fick sen träna gripanden och avlämningar på en and och en kråka, det gick fint!
Åkte sen vidare till klubben där Keno fick köra igenom hela elitlydnaden tävlingssmässigt och det gjorde han med bravur!! Det var verkligen inget som kändes fel, tänk vilken känsla det är!

Sen var det dags för träningsgruppen att träna! Jag och Ann tränade ihop eftersom vi båda ska starta i högre. Vi körde genom varann med kommendering i alla moment. Iver:
FF: Riktigt fint.
Inkallning med stå: Långt ställande, tjuvade på kommenderingen.
Framåtsändande (med gömda bollar som Iver inte visste om): Ett genombrott! Han gjorde det riktigt fint, vi har tagit ett steg framåt! Kul! Men det är inte helt klart förstås.
Kryp: För hög sinnesstämning, det kom små ljud. Kröp dock bra, men höll inte positionen riktigt.
Tungen: Fint. Lite snett avslut.
Hoppet: Startljud, kanonbra annars.
Skall: Satt inte helt stilla, men annars bra.
Mycket nöjd med Iver, som höll ihop riktigt fint. Dock har han höjt sig några snäpp, han kändes inte i rätt sinnesstämning så där får vi jobba lite. Verkar bara komma med kommendering och det har vi inte tränat på länge. Med lite mer sån träning ska vi nog få ordning på det igen!
Vi avslutade sen med en plats med skott och Iver låg så lugnt och tryggt.

Tisdag ska vi försöka få till lite jaktträning. Det är svårt att hålla igång träning i både jakt och bruks på två hundar nu när vi kommit upp i klasserna, får se om vi hinner med…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.