Tollarspecialen 2013

Vi var hemma en dag, sen for vi vidare till Höör och Tollarspecialen. Så på två veckor blev det drygt 400 mil som vi har kört.. Jag och Magnus bodde i en stor och rejäl stuga tillsammans med Pernilla, Johan och Lisa. Sen bodde Erika med familj plus ett finskt par (glömt deras namn) i husvagn/husbil utanför vår stuga. Så det var fullt med trevliga personer runt oss! Nära bodde också Annika, Helen, Anna och Maja, så där var vi också och pratade bort en stund.

Som vanligt är specialen en helg då man träffar alla trevliga tollarvänner som bor ute i landet, det är en fantastisk tillställning som man ogärna missar.
Jag och mina grabbar startade på Tollingjaktprov. Först ut var Iver i nybörjarklass. Han gjorde en fin ansmygning, bra tolling, bra vattenmarkeringar med avlämning i hand. Tyvärr nollades alla i den rutan den dagen (och 10 av 12 nollades dagen efter), väl hårt tyckte väl dom flesta och det är väl en underdrift att säga att vi var besvikna… Jag får ändå glädjas åt att Iver skötte sig bra, och även ta till mig det vi behöver träna mer.

Bengo var skytt i Ivers ruta!

Keno startade i öppenklassen dagen efter. Och han överraskade! Jag hade ju inga tankar om nåt pris med honom eftersom vi precis börjat träna jakt igen, men han hade andra tankar. Han tyckte det var ballt att gå på prov, han tyckte det var kul att dom hade satt upp en sån kul bana till just honom!
Duglig ansmygning, bra och fin  tolling. Dubbel på vatten där han tog in första snabbt, nummer två hade då drivit ca 100 åt vänster (många andra hundar missade den tyvärr just pga det) men han tog mina tecken fint så den kom in den också. Transport till en landdirigering. Den kom in, men den var lite vinglig, jag fick dirigera honom lite. Efter det en 70 m lång vattendirigering med söket som drog till höger, som de skulle simma förbi. Det var någon enda hund som fick in den på båda dagarna, den var lite för svår för klassen egentligen. Keno kämpade på bra och tog mina tecken fint men till slut blev det för svårt, så den kom inte in för oss heller. Sen hämtade han några på söket, fick sen avbryta för en landmarkering och sen fick han ta in några till på söket.
Jag var glatt överraskad att vi hade fixat hela provet! Och till min glädje gick vi även till pris, ett tredje pris blev det. En trea är ju inte alls något att stå efter egentligen men jag är hur glad som helst att vi med dom förutsättningar vi har och hade, lyckades så bra! Duktig mammas pöjk!

Avlämning från söket.

 

Fin avlämning från vattnet!

 

Dirigering av den markering som flöt iväg.

 

Keno på väg in med en gås.

 

Kenos dotter Vilja med matte Pernilla drog till med ett första pris i lydnadsettan på hela 193 poäng! Respekt! Och vann också klassen (delad förstaplats). Stolt farmor och farsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.