Lofoten 2013

150 mil var det mellan Molkom och Lofoten. Vi åkte första dagen till Trondheim där vi sov på hotell. Nästa dag åkte vi till Tärnaby/Hemavan där vi sov på ett mysigt fjällhotell. Tillbaka in i Norge åkte vi hela vägen till Bodö där vi tog färjan över till Moskenes. Den tog fyra timmar och hundarna var tvungna att ligga i bilen under tiden.

Vi hade sen en underbar vecka i Lofoten med vandringar varje dag, sen slappa i den goa, varma solen och bara ta det lugnt. Stugan vi fick låna var otroligt mysig och låg precis vid havet, det var bara nån meter till havet från vår altan.

När vi åkte hemåt igen körde vi första dagen till Vilhelmina där vi sov en natt. Dag två körde vi hela vägen hem, 80 mil. Lite drygt men skönt komma hem! Hundarna har varit väldigt duktiga och inte haft några som helst problem att åka långt och länge.

Det här var en resa vi kommer minnas länge! Och som vi nog gärna gör om igen någon gång!

I Norge var det väldigt vackert och vi stannade även till vid Polcirkeln och byggde den obligatoriska stenhögen.

 

 

 

 

Det var väldigt vacker natur även när vi åkte färjan och framme i stugan hade vi en enorm utsikt mot ett berg.

 

 

 

Första dagen gjorde vi en vandring rakt upp på ett berg som låg nära där vi bodde. Riktigt jobbigt att ta sig upp, men en otrolig utsikt när vi väl var uppe. På bilden nedan syns där vi bodde, de röda stugorna längst bort i mitten av bilden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi var också till Vikingamuseet, Lofotr, en dag och kikade. Mycket intressant för oss historienördar… Vi fick även vara med och ro vikingaskeppet, inte helt lätt… En fika tog vi också förstås och i hela Norge var det väldigt bra utbud på glutenfritt, där hade de till och med en tårtbit!

 

 

 

En av dagarna åkte vi till detta underbara ställe, Haukland Strand, och vandrade. Det var svårt att förstå att vi ”bara” var i Norge och inte i Västindien eller nåt…

 

 


 

Eggum, där det går att se midnattssolen. Tyvärr var det för molnigt just den kvällen vi var där men det var vackert ändå.

4 reaktioner till “Lofoten 2013”

  1. Vilka underbara bilder från Lofoten. Blir riktigt sugen på att åka dit. Och som du skrev så kan man inte tro att ni bara är i Norge. Härlig semester ni haft!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.