Kan inte låta bli…

…att uppdatera lite trots att det fortfarande är semester! Mest för att bloggen även är en del av min träningsdagbok…

Jag brukar försöka att inte planera in så mycket träning under semestern, det gör jag så mycket under resten av året. Men när andan faller på tränar vi lite i alla fall.

Tisdag blev det träning uppe i det nya tjärnet vi fått lov att vara vid, tillsammans med Therese och Micke. Keno gjorde en svår vattendirigering riktig bra, hämtade in vilt på söket hur fint som helst och fick en dubbelmarkering på land, vid vattnet, där han fick jobba länge för att få in den ena, tror det var för att jag tog honom ur position och gjorde annat mellan, något jag brukar göra, men eftersom själva markeringen var ganska svår blev det klurigt för honom. Den först kastade och sist hämtade mindes han dock fint.

Iver fick mest träna att bara vara när dom andra jobbade. Han fick även tolla nära dom andra när dom samtidigt tränade i vattnet, det fixade han fint. Han fick avsluta med några kluriga enkelmarkeringar som föll på land, nära vattnet, dom spikade han. Det sista vi gjorde var att jag kastade åt dom andra, något som Iver tycker är bland det jobbigaste som finns. Men han har blivit så otroligt mycket bättre sen förra året, och bitvis skötte han sig ganska bra. Men mer träning behövs förstås…

Onsdag var det ”sommarspår” på klubben som jag hängde på. Vi var så många så det blev ändå mest jag och Ingela som tränade, men fika ihop med allihop blev det i alla fall. Iver tog sitt högerupptag fint, hittade alla sex pinnar och spårade bra. Keno tog rätt håll (vänster), tog många av de klurigheter jag gjort bra, och hittade sina sex pinnar. Ingela gick med i spåret för att kunna tipsa mig om hur jag ska göra med Kenos vinklar och jag fick bra tips med mig!

Torsdag blev det återigen träning med Therese och Micke. Dom hade redan tränat ett tag när jag dök upp så det var bara Iver som fick träna tillsammans med dom. Han fick sitta och titta på skott/kast och sen vända och gå på ett sök. Så körde vi flera gånger. Sen sköt jag åt Micke med Iver bredvid mig och T kastade, i början var Iver ”ivrig” men det blev bättre och bättre, han behöver verkligen mängdträna sånt…
Efter lite diskussion med mina duktiga träningsvänner kom vi fram till en strategi för Iver, då det är just kast och skott som han tycker är så himla häftigt. Jag hoppas det kommer att bli bra träning.

Keno och jag fick sen träna själva. Det blev bara träning där jag sköt och kastade och han fick sitta och bara vara. Det kunde han riktigt bra!

En ”date” med Lollo på Forshaga BK hade vi på fredagen. Först la jag ett spår till Keno och vallade en uppletanderuta. Det var svår terräng, högt, gult gräs inbakat i delvis uppväxt kalhygge med en vind som snurrade. Iver kämpade på bra, han hittade sina tre saker, men fick leta länge efter den sista. Trevligt att se att han inte ger upp.
Keno imponerade genom att göra ett superfint uppletande, fyra föremål (alla) på 3,5 minuter. Och då hade jag ändå lagt några lite klurigt…
Ingen av grabbarna hade svårt med terrängen, även om Iver gärna valde ”snälla” vägar genom den.

Kenos spår låg 3 timmar, 700 m långt, fem pinnar/saker. Direktpåsläpp. Han spårade bra, hittade alla sakerna, vi gjorde några ”omstarter” vid några vinklar efter tips, annars jobbade han bra. Han hade svårt från skog till grusväg med vinkel på vägen, så det behöver vi träna mer.

Idag har vi spårat! Ingela med Fanni kom hem hit. Jag hade lagt spår till alla jyckarna innan. Fanni var först ut och det är en fröjd att se henne spåra! Hon fick en del störningar av vilt som rörde sig framför oss och som störde ut henne lite, men annars var hon jätteduktig.
Iver fick ett spår som legat 2,5 timmar, 1000 m långt med 8 pinnar/saker. Direktupptag. Gick riktigt, riktigt bra. Inte stördes han av rådjursspår eller nattlega av älg.
Kenos spår gick mestadels på nyslagen äng (Magnus slog den igår), liggtid 4 timmar, 8 pinnar/saker, 1300 m långt. Direktupptag. Han fick rådjur i sitt spår, både när jag la det (och jag passade förstås på att korsa deras spår) och under tiden vi spårade. Spåret fortsatte även in i skog och sen även på kortklippt gräs. Precis innan vi skulle ta hans spår, öppnade sig himlen och det VRÄKTE ner. Så det var inget lätt spår farsan fick idag. Kanske därför det gick så bra?? Han slet och jobbade och tog sig runt den nyslagna ängen, för där var det riktigt svårt. Han tog många vinklar väldigt bra idag, några lite sämre, men de flesta bra. Riktigt glad över hans utveckling i spårningen!

Efter alla hade spårat och vi var genomblöta passade det fint med en låååång pratstund i köket över lite fika. En riktigt trevlig eftermiddag! Tack Ingela!

Förutom lite hundträning i veckan har vi passat på att slappa, måla, städa lillstugan, frostat av viltfrysen, bakat, varit på 60-års fest, slappat mera, gått långpromenader, käkat lunch i stan mm mm.

Imorgon inleder vi sista semesterveckan!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.