15 dagar…

…har det gått sen sista uppdateringen. Tror inte det gått så långt mellan förut, förutom under semestern. Men tiden har inte räckt till, vi har grejat med en hel del annat.

Det får bli en sammanfattning av tiden sen sist.

19 augusti började jag jobba igen efter fyra veckors härlig semester. Under sista semesterveckan byggde vi boxar till hundarna i uthuset, satte in Lyaluckorna och städade lillstugan. Hundarna fick också träna lite smått, bland annat kast med jobb bakåt i jakten och skott och framåtsändande i lydnaden.

Nu i helgen har vi hyrt en grävmaskin så nu är snart hela hundgården klar, det saknas några bultar till några sektioner men sen är den klar och jag blev väldigt nöjd med den!

Iver har visat att han fortsätter att ha fin teknik i spåret, han är lugn och fin på platsliggning med skott, visar fint uppletande och behärskar många moment i högrelydnaden fint. Det han behöver mer träning på är framåtsändandet, men det har blivit mycket bättre, han börjar förstå mer och mer.
I jakten har han enbart fått träna kast som han fått titta på och sen göra annat jobb bakåt. Hittills har jag kastat själv men ska utöka med en kastare nu.

Keno har fått träna teknik i spåret och har åter igen blivit mycket bättre på vinklar och att hålla sig i kärnan. Uppletandet gör han som en dans och lydnaden i brukseliten känns fin och trygg. Han har inte tränat så mycket jakt men lite teckenträning i vatten har vi gjort i alla fall och stadga vid kast på land. En plats med skott gjorde han igår (vi tränar aldrig på det i vanliga fall), jag ville se om all jaktträning i våras hade ”förstört” nåt men det var inge problem, han låg lika tryggt och lugnt som vanligt.

Denna veckan drar kurserna igång igen och jag är även uppbokad på en hel del helgkurser, kennelträffar mm, jätteroligt!

Till helgen firar jag och Magnus att vi fyller 40 (jag i dec) med en rejäl fest, det ser jag fram emot jättemycket!

Så den här veckan blir det inte så mycket träning men när festen har varit och hundgården är klar, ska det bli mer hundträning igen och ett beslut ska tas om jakten….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.