Semester!

Idag jobbade jag sista dagen, nu är det äntligen semester! Jag firade det tillsammans med Kicki och alla vovvar nere vid sjön. Vi grillade hamburgare och tillsammans med det åt vi hembakat bröd och goda tillbehör. Ett kvällsdopp blev det också.

 

I söndags träffade jag Kerstin, Bengt och Brita i Norum för att träna jakt. Vi lade upp träningen som ett TJP. Keno imponerade med fina dubblar på vatten, en klurig vattendirigering mellan markeringsområdena plus en båt som låg och guppade precis bredvid linjen, fin tolling och ett väldigt fint sök. Iver skötte sig också mycket bra: fin tolling, stadig vid skott och kast, hämtade första markeringen på vatten fint och gjorde ett bra sök. Dock kom vi några steg bakåt i träningen då markering nummer två på vatten blev upptagen på andra sidan land. Det som ändå var bra var att jag var tyst hela tiden och att han själv fick komma på att den skulle hämtas in. Så till slut kom den in och det kändes som han lärde sig nåt. Vi gjorde en likadan efter och då gjorde han det perfekt.

Efter jobbet i måndags åkte jag hem till Pernilla. Hon hade hittat ett superbra ställe att träna på. Iver fick börja, stadga och fotgående med skott och kast i vatten, viltupptag och ”över-träning”. Keno fick sen träna ungefär lika fast med linjetag över vattendrag och avsluta med at bära den stooooora Kanadagåsen. Båda grabbarna var duktiga på stadgan och fotgåendet, Keno bar gåsen fint. Sen var jag inte nöjd med Ivers upptag på viltet och Kenos icke-raka igång i vattnet. Träna mera!

Jag och Magnus rekade nya träningsmarker här hemma i tisdags, som jag och Therese hittade redan förra året. Nu kunde vi med hjälp av Magnus skogs-gps ta reda på markägarna. Och nu har vi tagit kontakt med dom och fått klartecken. Så roligt det ska bli med nya marker, det här är super med en stor tjärn också!! Och vi får skjuta där också.


På väg hem stannade vi i Lindfors och käkade mat. Hemma fick hundarna träna upptag på vilt en kort stund och nu såg Ivers upptag fin-fina ut igen och Keno bar återigen gåsen.

Det har inte blivit någon träning sen dess. Jag har jobbat kvällar onsdag och torsdag så då har det bara blivit lugna cykelturer på kvällen med vovvarna. Jag tycker det är lättare med andningen att cykla än att gå.

Inte heller ikväll har det blivit någon träning. Efter att grabbarna fått sina pass och avmaskning hos veterinären dök Kicki och Messi upp här hemma och kvällen tillbringade vi som sagt vid sjön.

Imorgon ska mamma och jag åka till Niklasdamms Trädgård och fika och se på deras berömda pelargoner. På eftermiddagen ska jag sen träffa Brita för lite jaktträning!

Nu är det semester och förmodligen kommer bloggen att bli glesare uppdaterad under den tiden… Trevlig sommar!

Våra vinbär, både röda och vita, börjar bli mogna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.