Lite otur emellanåt.

Första halvan av 2013 känns sådär… Jag känner mig lite otursförföljd, inte minst när det gäller den fysiska biten. Förkyld, skadar foten, låsningar i ryggen och nu det här med andningen… Min egen träning har liksom aldrig kommit igång helt. Började springa i feb/mars efter att ha rehabiliterat foten 1.5 år. Köpte springskor med dubbar. Blev förkyld med hosta som höll i sig i fyra veckor. Kom till slut igång med springningen igen, fick problem med ryggen. Efter behandlingen av ryggen var jag bra och började så smått att springa igen.
Stukade foten så illa att vi först trodde den var bruten. Som tur var inte.
Köpte en cykel, en mbt, så jag skulle kunna cykla istället för att springa. Hann cykla några gånger, sen kom den här elaka infektionen i luftrören. Nu är hela jag kollad och allt ser bra ut så nu är det bara att vänta på att den ska flytta ut ur min kropp… Dessutom har jag börjat lite smått att rehabilitera foten igen men då får jag rejält ont och den är ganska svullen än så jag får nog vänta lite med det också. Suck!

Så under denna halvan av 2013 har jag inte fått till någon bra träning av mig själv alls, alla mina planer har grusats. Nu hoppas jag att det ska vara slut på oturen så att jag snart kan hoppa upp på min cykel och träna ordentligt och även börja styrketräna igen, något som jag verkligen måste göra för att stärka upp vissa muskler i tex bålen.

Veckan har gått lite segt på grund av att jag har svårt att andas. Men det går lite upp och ner så lite hundträning har vi ändå fått till! En träff med härliga bruksgänget där vi för ovanlighetens skull tränade lydnadslydnad! Keno fick träningstävla trean och Iver tvåan. Med tanke på att vi inte tränar den lydnaden var jag impad av att de kom ihåg och gjorde momenten så bra.

Några simturer med vovvarna har jag gjort, passar bra att motionera så, inte så ansträngande för lungorna.

Hundarna har fått massage av bästaste Therese Simm så nu är de fit for fight inför semestern.

Jag har även testat av att spåra igen och det kändes som min teori håller, Keno behöver massor av teknikträning igen och dessutom riktigt svåra och kluriga spår. Det får vi ta till hösten, efter all jaktträning, nu finns inte tiden. Iver spårade fint, men även han behöver förstås fräscha upp minnet efter uppehållet.

Några viltsök har grabbarna fått göra och det har de gjort så himla bra! Jag har även kastat sten i vattnet och skjutit skott när de bara fått vara passiva.
Keno har testat dold, lång vattendirigering och han gjorde det kanonfint. Han har även tränat ”klockan” i vattnet och det gjorde han så fint, liksom markeringar där en hamnar i vatten, en på land, med chuck-iten.
Vattenavlämningar med vilt för Lilleman som han gjorde utan problem.

Idag har vi bara slappat. Jag blev ju beordrad av läkaren att vara hemma igår och idag, minst, för att bli bättre i andningen. Jag jobbade några timmar igår men har varit hemma helt idag. Och det känns faktiskt bättre idag, även om jag flåsar för minsta ansträngning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.