Som handen i handsken…

…eller som nosen i handen!

Det är en skön känsla när grundträningen sitter där den ska! När vad man än ber sin hund hämta hem, kommer med högsta fart och smäller till i min hand, precis som det ska vara. Handduttar är bland det roligaste Iver vet!

Det har gått bra med viltträningen, vi tränade lördag, igår och idag. Igår hade vi en liten svacka jag inte alls var nöjd med, men förutom den gången har det gått fint och även avlämningar från vatten börjar se fina ut.

Igår fick även grabbarna träna brukslydnad och jag kollade även om de kom ihåg ”rutan” och det gjorde dom! Kul! Iver tränade ställande, kryp och framåtsändande medan Keno körde igenom hela eliten.

Söndag var jag MH-fig hela dagen så förutom en cykeltur med vovvarna blev det ingen träning. Lördag träffade jag Kerstin, Brita och Carina i Norum för lite jaktträning. Båda grabbarna fick träna, Iver tollade, fick markering på vatten och ett sök. Allt med vilt. Keno fick tolla, dubbel på vatten, tolla, göra en vattendirigering. Blev bra träning med duktiga vovvar! Inte bekom det dom att det var en höglöpande tik med heller (som till och med smet till Keno när han höll på att träna, men Keno hade inte tid med henne…).

På lördag em dök Kicki upp här och fick gå ett viltspår med Messi som jag lagt. Resten av kvällen fixade hon och jag fårhagen.

Fredag jobbade jag också med fårhagen hela kvällen, det sliter rejält på kroppen att jobba tre dagar i sträck, nu måste kroppen få vila lite.

Ikväll träffade jag Therese en stund nere vid sjön i Mölnbacka. Keno visade fina framfötter i jakten! Så nu har jag anmält honom till ÖKL TJP på specialen! Hua! Vet inte hur det ska gå… Får se om vi får till träning så det räcker under de veckor som är kvar… Han gjorde bland annat en fin vattendirigering ikväll! Iver gjorde lååånga vattenmarkeringar med kastare på motsatt sida och vände varje gång!! Sååå glad! Även tollingen, viltet och vattenavlämningarna gick bra. Iver är nu anmäld till NKL TJP på specialen. Får se hur det går… Allt kan hända när det gäller den killen…

En kommentar till “Som handen i handsken…”

  1. Oh, vad skojigt att ni ska tävla jakt på specialen. Tänk om jag hinner se er. Vore så kul. Och duktige Iver som klarar brukset så bra. Nu är det nära. Dammige Keno verkar du inte få några som helst problem med i jakten, kommer att gå finfint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.