Nöjd!

Det är en skön känsla att få vara nöjd! Oftast känner man inte efter utan strävar bara efter något mer hela tiden… Och visst, jag strävar vidare mot mitt mål, men just nu, i denna stund, vill jag bara känna mig helt nöjd!

Jag och Iver åkte till Hällefors BK och dagens tävling i högre spår i morse. Det känns tryggt att han på de tävlingar han gjort alltid har haft full pott på spåret. Och så blev det även idag! Framspår och alla pinnar med hem! Underbara hund! En ”gubbe” som filmade ute i skogen hade vi som störning. Han stod nära spåret och Iver hade först lite svårt att släppa honom, men klarade fint av att fortsätta spåra.Tillbaka på klubben var det dags för lydnad och han hade fina poäng, inget under 8, det kändes fint. Vi nollade framåtsändandet, det hade jag ju räknat med men ändå hoppats på en femma. Lille Iver kröp så fint och höll fin position, men när jag tog det sista steget ställde han sig upp… Så himla tråkigt! Det hade annars räckt för oss. Känns tråkigt att inte få poäng på något som han ändå gjorde så bra, tänk om om inte hade funnits…

Sen var det dags för plats med skott och han låg helt stilla och lugnt, en seger för mig! Sist ut var uppletandet och där hittade han alla tre föremålen, jippiii! Lite trött i mössan gjorde att han inte fick full pott i betyg, men tillräckligt bra ändå. Så återigen uppflyttningspoäng men det saknades några futtiga poäng på lydnaden. Jag är ändå riktigt glad för vår fina tävlingsdag! Inte minst att han håller att tävla en hel dag, han var jättepigg och fin på lydnaden. Nu blir det till att träna på det som han ännu inte kan och sen på det igen!

Annars under veckan har vi tränat en del på just – framåtsändandet. Och det går framåt men han förstår inte helheten när det sätts ihop med andra moment innan, som på tävling. Förhoppningsvis blir det riktigt bra när det blir klart, men det kommer ju att ta tid förstås.
Jag har också hunnit att måla klart fårhuset, Iver har fått träna några spårupptag och ett spår. Båda grabbarna har tränat uppletande några gånger med fint resultat.

Onsdag var det dags för valpkurs och torsdag tränade jag lydnad med Marie E (som hjälpte mig att skjuta, tack för det!) innan jag åkte vidare för en privatträning i jaktträning. Hemma i Molkom blev det en långrunda med inslag av simning för grabbarna.

Fredagkväll blev en sån där underbart trevlig kväll! Hemma hos Pernilla med flock blev det först uppletande för mina grabbar i hennes gamla, uppväxta hästhage under tiden jag väntade på att hon skulle komma hem. Sen gick vi en promenad med alla fyra vovvarna (och Keno skötte sig fint, trots att Doris höglöpte), Iver fick en plats med skott och sen käkade vi, Pernilla trimmade Iver och sen pratade vi bort resten av kvällen. Mysigt!

Igår storstädade jag huset, det tog några timmar. Sen en långpromenad med hundarna ner till Molkom. Och sen blev det lite jobb här hemma på gården, sen var vi så trötta så det blev soffhäng med en film.

Stackars Keno har fått stå tillbaka lite i sin träning nu inför Ivers start. Min tid räcker liksom inte till. Men nu ska vi lägga brukset på hyllan ett tag (inte helt men inte alls träna så mycket som vi gjort nu) och istället ta upp jakten igen. Min tanke är att Keno ska få hänga på den träningen plus att han ska få komma igång med söket igen, nu tror jag min fot ska klar det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.