Glädje och sorg.

Jag börjar med det tråkiga…. Igår flyttade tyvärr våra goa, underbara får ifrån oss! Det var med sorg i hjärtat vi sålde dom. Men vi fick till slut ge upp, trots ”hästhöjd” på staketet, rejält med ström i trådarna och vargsäkrat tog sig fåren ut. De hoppade även över de speciella grindar vi har som är till för att fålla in får. Till slut kände vi att vi inte orkade mer, det tog massor av tid och energi. Jag hoppas nån pålle vill äta upp vårt bete, annars blir det betesputsen i höst…

Desto mer glädje har jag känt i helgen! Jag, Iver, Kerstin och Snoddas åkte på jaktinternat hos Eva. Lika trevligt som alltid! Iver visade att han minsann mognat och inte alls är så splittrad längre. Han klarade svåra saker i helgen. Fredagen fick vi genomföra fyra stationer där man kunde få G eller IG. Iver fick G på alla!

Lördag tränade vi massor av olika sorters markeringar och dirigeringar på förmiddagen. Eftermiddagen tränade vi vatten i alla dess former. Iver gjorde sitt livs första vattendirigering och vände dessutom i vattnet, trots att det gick på diagonalen och bara var några meter till land. Jag blev tårögd, duktiga lilla killen! Vi fick också tolla, göra ansmygning och en vattenmarkering med skott.

Söndagen var upplagd som ett ökl-prov med vilt. Vi har massor kvar att träna på förstås men oj vad duktig han har blivit! Han fixade provet riktigt bra! Och att gå i par gick ju väldigt bra, tror vår ”multi-task-träning” har gett resultat! Det han främst behöver är mycket rutin på vilt så den träningen ska vi satsa på nu! Som vanligt ett supertrevligt internat med trevliga människor! Och två hanhundar som gick ihop hur bra som helst, all heder till Snoddas och Iver!

Sommaren är här när blommorna hamnat i lådorna!

 

Idag har det varit segt, det tar på krafterna att åka / köra bil i sju timmar, sen träna hela helgen och sen köra bil sju timmar hem. Efter jobbet idag åkte jag och grabbarna hem till mamma och pappa och firade att mamma fyllt år. Jag fick lite mat och fika och sen tog jag och mamma en promenad med vovvarna. Efter att ha handlat mat hamnade jag nu i soffan, skönt!

Och mamma har som vanligt hur fint och ordningsamt som helst i trädgården!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.