Glad och trevlig midsommar!

Och inte ett enda kort blev taget… Men trevligt var det! 13 personer kom hit till Näs och även ett gäng hundar (7 plus mina egna tror jag det blev) och firade midsommar tillsammans med oss! Det märks ju att vi är lite äldre nu för tiden, det blev ganska lugnt, vi käkade god mat, pratade och senare spelade vi även kubb. Några droppade av när kvällen började bli sen men vi var ett ganska stort gäng som blev kvar till runt 01.30. Tre nattgäster hade vi så i morse fick vi fortsätta umgås några timmar med härliga vänner. Pernilla och jag gick en promenad med alla hundar i skogen innan de åkte hem.

Lite träning har det blivit i veckan också. Tisdag stannade jag i Norum på vägen hem. Först fick Iver ett sök med fyra vilt, and, trut, kaja och and. Han hämtade in alla fint med fina upptag. Jag sköt också några skott innan han fick gå ut på söket.
Sen fick han träna avlämningar och stadga i vatten med vilt och även några enkla markeringar i vattnet. Även här sköt jag en del skott. Han lämnade nästan alla i hand från vattnet och vände fint i vattnet.

Keno fick sen göra samma sök (dock med en blöt and också) och han gjorde också fin-fint sök med fina upptag. Även han fick skott i söket.
Sen gick vi och la ut truten längre bort på stranden och sen gick vi tillbaka och där fick han göra några markeringar på vattnet. Avlämningarna satt super! Sen skickade jag honom på vattendirigeringen längs med vattenkanten. Svårt, sa Keno men han löste det bra när jag kortade avståndet lite. Även han fick skott på vattenjobbet.

Det var en himla fin kväll så sen simmade jag och grabbarna i sjön, underbart! Helt oplanerat så simturen blev i underkläderna och sen fick jag åka ”franskt” hem…

Eftersom jag blivit lite krasslig under veckan fick onsdag bli vilodag efter jobbet, varken träning eller promenad blev det…

Torsdag tränade jag tillsammans med Therese, Micke, Kerstin, Morgan och Bengt. Innan de dök upp fick grabbarna göra ett varsitt sök med fyra vilt, som de gjorde väldigt, väldigt fint. Kul! Morgan kastade en and på enkel markeringar till Iver och han grep direkt och kom in.
När resten dök upp blev det träning på linje. Keno, Lykka och Millan gick på linje med en skytt framför och sen två kastare bakom oss. De hade bollkastare. Linjetag bakåt på två målområden hade vi också lagt ut. Terrängen var högt gräs, hålig mark, nässlor och nerförsbacke.
Jag blev impad av Keno! Han markerade alla kast som kom bakifrån och bara var små bollar, de han fick gå på spikade han. Han gick fint på linjetagen bakåt. Ett linjetag blev dirigering och då märktes det att han tappat en del i ”stopp” och ”ut” och ”hö/vä”. Det är ju ändå några år sedan vi tränade det, men jag hoppas det snart kommer tillbaka. Mycket nöjd och glad över en Keno som var väldigt duktig!

När vi sen bytte hundar och förare fick jag vara skytt. Jag passade på att träna Iver samtidigt då han fick gå med mig hela tiden när jag sköt och kastarna kastade och de andra hundarna hämtade. Jobbigt sa Iver men oj vad bra han skötte sig! För ett år hade det aldrig gått… Roligt också att se att han markerade varenda markering, han förstod fort att det som gällde var att hålla blicken utåt, utan att det fanns några kastare att kolla på.

Idag blir det nog en slappardag här hemma, skönt det med ibland! Imorgon ska jag lägga viltspår åt en som ska komma och gå på måndag och sen dyker det upp tre privatträningar. På kvällen hoppas jag hinna träna mina egna vovvar en sväng.

På internatet förra helgen tog Linn Aasen en massa kort och på några fastnade jag och Iver. Tack snälla Linn! Några kommer här…

Ansmygning ner till sjön med skytt framför.

 

 

 

 

 

 

Tolling…

 

 

 

 

 

 

Markering på vatten.

 

 

 

 

 

 

 

På väg ner i vattnet.

 

 

 

 

 

 

Fin avlämning!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.