Ett tag sen sist…

En hel vecka närmare bestämt!

Började jobba i måndags och med snälla arbetskamrater har det gått bra. Har dock inte hunnit med så mycket egen träning i veckan. Apporteringskurs måndag, en massa ”måsten” tisdag, valpkurs onsdag…

Torsdag blev det lite träning på Forshaga BK med Liselotte, Magda och Lollo. Keno tränade genom hela eliten och Iver fick träna plats med skott och högremomenten.
Innan de andra dök upp fick Iver göra ett sök med fyra änder och ett linjetag med en and. Keno fick ett spår över appellplanen där folk tränade.
Viltträningen gick väldigt bra, likaså det kluriga spåret. Kenos lydnad kändes fin och Iver tuffar på och försöker febrilt förstå vad framåtsändandet går ut på… Ivers plats med skott gick bra. Kan vi bara få poäng på framåtsändandet så skulle vi klara en uppflyttning, han har ju det mesta, även om det inte är klockrent allt ännu. Om han går lika bra på resten som när vi debuterade, vill säga. Sen får vi träna hösten och vintern för att få till det mycket bättre innan start i eliten. Där duger inget ”nästan klart”…

Under helgen har jag och Keno tävlat elitspår. Igår i Filipstad där han spårade bra med alla pinnar med sig hem. Tyvärr bakspår. Kändes fin på lydnaden, men tyvärr betalade det sig lågt just denna dagen. Tre föremål på uppletandet och han jobbade fint hela tiden, hade dock önskat att han gått ut ända ut i vänstra hörnet. Inga poäng att skryta med men själva tävlingen kändes bra. Keno var pigg och glad hela dagen, trots värmen och den kvava luften. Han gjorde jobbet bra ändå, jag hade trott på lite högre lydnadspoäng, men, men… Certet gick ganska lågt så det kunde ju ha varit vår chans. Men inte denna dagen. Heller…

Innan jag åkte hem passade jag på att träna Iver lite på den planen som det inte var tävling på. Ff, framåtsändande, ställande, kryp och skall.

Hemma igen la jag ett viltspår som sen Therese och Dino kom och spårade. Dino var hur duktig som helst, det där kommer gå bra!

Idag drog vi ner till Lidköping. Keno kändes pigg på spårupptaget och lyckades hitta två olika spår redan i upptagsrutan, nåt mer hade rört sig i spåret. Jag förstod att det första var fel så jag skickade om honom och då blev det ju förstås bakspår, blir man intagen från ena hållet borde det ju rimligtvis vara åt andra hållet… Men iväg kom vi och han hittade tre pinnar. Men sen hände nåt. Vad vet jag inte och man kan spekulera hur länge som helst om det. Han gick bort sig i alla fall och vi fick bryta.

Eftersom klockan bara var barnet fick Iver träna uppletande i vår upptagsruta och det gjorde han ”geschwint”! Lite saktagående och kryp efter det.

Istället för att tävla hela dagen fick vi några trevliga timmar hos Lisa och Spex på hemvägen. Vi tog en promenad i skogen med alla tre herrarna. Och alla kunde vara lösa, jag är så stolt över Iver!!! Fina killar! Efter ”go-fika” och en massa prat fortsatte jag resan hemåt. Tack Lisa för att vi fick komma! Så roligt att ses!!!

Foten är riktigt bra, jag går bra nu igen, även om jag får ont efter. Lite svullen ännu, men snart tror jag nog även det är borta.

Nu tar vi nya tag mot en ny vecka, jag börjar den med en semesterdag imorgon då jag och Lollo ska åka till Towa och träna brukslydnad.

En kommentar till “Ett tag sen sist…”

  1. Tack själv Malin. Jag blev så glad när du ringde. Alltid trevligt att träffa dig och promenaden var jättetrevlig. Är också glad att det gick så bra att ha alla tre grabbar lösa ihop. Då får vi se när vi ses nästa gång. Om inte annat så på klanhelgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.