Det går framåt…

…och det går bakåt. Det är väl lite av tjusningen med hundträning, att kunna både ta ett steg framåt men även att kunna backa tillbaka när det behövs.

Måndag tog jag hastigt och lustigt en semesterdag och åkte tillsammans med Lollo till Towa Lindh i Västerås. Det var dags för träning igen!
Jag har känt ett tag att jag återigen behövde hennes hjälp för att komma vidare med Ivers framåtsändande. Och när vi pratade om det insåg jag att jag helt enkelt hoppat över några steg, gjort det för svårt för fort helt enkelt. Lätt att se hos andra, inte alltid lika lätt att se hos sig själv. Jag fick bra tips med mig och det blev snabbt bättre redan där när vi hamnade på rätt nivå igen.
Towa kikade även på ställandet, krypet och fria följet. Även där fick jag med mig lite tricks och fix.
Iver har flera moment han inte är klar med än, men vi har kommit en bra bit på väg och nu har jag bättre koll på hur vi ska fortsätta.
Keno fick även han träna en hel del då det behövdes störningar när Demo tränade. Så Keno fick träna ff, ingångar, ställande, kryp, hopp, fjärr, z och lite små tricks. Mycket roligt enligt pappsen själv!

En timme efter att jag kommit hem från Västerås var det dags för sista tillfället i apporteringskursen fortsättning.

Tisdag var det tänkt att jag skulle träna lite efter jobbet. Men så blev det inte. Istället fick vi en hel del gjort här hemma och en kort cykeltur hann jag med också.

Slutade i bra tid på onsdagen så jag stannade till på klubben på väg hem och fick till lite effektiv träning under en timme.
Iver: ff, ställande och framåtsändande. Keno: ff, inkallning, framåtsändande, kryp och hopp. Han fick även vara statisthund åt Blända på en platsliggning.
Hemma var det sen dags att hålla valpkurs. När den var slut fick grabbarna följa med ut i skogen och så fick de göra varsitt uppletande.

Igår träffade jag Lollo, Magda och Sandra på Forshaga BK. Regnet öste på bra så vi var ganska ensamma på klubben.
Det kändes bra, den träningen! Först fick Keno kedja ihop hela eliten och det gjorde han riktigt fint, så nöjd med pöjken!
Sen fick Iver göra en plats (utan skott). Och sen fick han en kedja (med kommendering) med ff, kryp, skall, apport och hopp och det gick riktigt bra. Efter det en plats med skott och sen tragglade vi på med framåtsändandet och ställandet.

Drog hem i tid då vi väntade besök. Henrik och Marita kom och pratade bort några timmar på kvällen, trevligt!

Idag har jag och Hanne träffats och spårat lite. Iver har ju inte spårat nåt sen tävlingen så jag ville se om han kom ihåg nåt hur ett upptag går till. Även om han gjorde ett superfint på tävlingen har han ju inte gjort många så det är ju inte befäst ännu. Och han kom inte riktigt ihåg… Det gick vingligt och snett ut (vänster-upptag), jag fick hjälpa honom. Så han behöver få några fler såna i ryggen helt klart. Han tog sig från A och till B och hittade alla föremål på vägen. Men han kändes ändå lite yvig och kanske faktiskt lite trött…?!
Keno gjorde ett okej upptag åt rätt håll (vänster) men var sen ivrig och slarvig, missade två pinnar.

Det blev ”dolda” uppletande för båda och där visade båda grabbarna att de minsann kunde. Iver hittade tre föremål riktigt fort och fick sen belöning innan han fick leta upp det fjärde. Keno hittade också tre stycken fort medan han fick leta en liten stund för att hitta det fjärde. Båda hundarna jobbade fint och hade näsan på från start, hittade snabbt föremål både långt ut och nära.

Sen åkte Hanne hem och Iver fick avsluta med lite träning av framåtsändande och ställande.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.