Mikro-träningar.

På promenad i skogen hemma.

Den här veckan, när jag egentligen borde putsa till vissa saker, har jag som sämst tid att träna hund… Måndag var det kurs igen, kul att se att det blivit framsteg sen sist! Innan kursen fick Iver mikro-träna framåtsändande, kryp, skall och ställande. Och Keno fick snabb-träna lite linjetag. De var riktigt långa och han tyckte det var stenkul! Blir så sugen på att köra jakt med honom igen, han är himla duktig.

Igår var jag på en otroligt bra föreläsning, den här kan jag verkligen rekommendera!

Efter den hamnade jag en snabbis på stan och lyckades handla lite småsaker. Sen dök Magnus upp, vi käkade och sen hade vi lite saker att uträtta. Hemma sent och vips så var den dagen slut…

Efter jobbet idag har jag skaffat nya linser. Och de gjorde en grundlig undersökning, kollade till och med om det var ålderssaker på g… Men det såg fint ut. Fast jag märker ju att något sakta smyger sig på och det är tydligen första tecknen sa hon så det dröjer väl inte…

Sen drog jag och Mari upp till Humletorp för att reka inför vårt TJP. Det ser just nu inte så där väldigt ljust ut, isen ligger fortfarande kvar på dammen. Men vi lever på hoppet några dagar till och hoppas på vädergudarna. Vore väldigt tråkigt att behöva ställa in…

Mari hittade en koltrast som fortfarande var ljummen. Kalix och Keno apporterade den gärna!

Hundarna fick träna lite smått när vi var där. Iver fick ett kort spår med upptag (vänster). Upptaget låg 25 m ut och det fixade han väldigt fint. Dock var han sugen på bakspår… Hmmm…första gången…
Han fick också träna med vilt som låg på andra sidan ett vattendrag. Och han gjorde det så fint, fina upptag, fint grepp och fina avlämningar. Ingen tendens att skaka sig (han simmade ju förstås inte men vattnet gick nog upp till magen i alla fall), utan direkt in till mig. Å, vad glad jag blev! Känns som vår träning har gett resultat.

Keno fick sen göra ett lite annorlunda uppletande tillsammans med bästa tjejen Trolla. De fick hämta fyra saker var och han jobbade så fint, är helnöjd med hans utveckling där. Så här såg rutan ut:

Imorgon är det i alla fall planerat för lite mer träning, skott och lydnad för Iver, sök för Keno. Ser fram emot det!

Avslutar med en bild på Gerd och Gerda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.