Debuter och kurs.

I söndags kikade jag på några ”kursare” som gjorde debut i lydnadsettan. Det såg himla trevligt ut och det var så roligt att få vara med och titta! Även Keno-dottern vilja startade, tyvärr avstod de platsen, annars hade det nog räckt till ett första pris.

Jag och Pernilla tog sen alla fyra rödtottar på promenad och alla hundarna fick också träna lite lydnad efter att tävlingen var klar.

 Hemma igen hade vi besök av svärmor/far, trevligt!

Måndag var det dags för apporteringskursen fortsättning att starta, ett härligt gäng med ganska stor spridning på hundarnas olika kunskaper, en liten utmaning! Innan de dök upp fick grabbarna göra en plats med skott (jag sköt) och Keno fick även göra roliga uppletsövningar och hämta några dummies. Iver gjorde några riktigt fina upptag på and. En springtur hann vi med också.

Igår blev det bara lite kort träning för iver, plats med skott (jag sköt) och sen testade jag för första gången att göra ett ”riktigt” framåtsändande utan Target och bollar. Och det gjorde han så himla bra! Det närmar sig ett moment, kul! En promenad i stan med Magnus och vovvar blev det också.

Idag skulle vi egentligen ha hämtat våra får, men det blev framflyttat till helgen så vi kan få med de två nyfödda lammen också. Så ikväll blev det helt plötsligt en massa tid över! Tid för lite träning, men även tid till att ta det lite lugnt… Och ta en springtur…

En kommentar till “Debuter och kurs.”

  1. Vad kul att läsa att det börjar lossna för Iver. Låter så himla bra med er träning. Hoppas bara att du och Keno kommer med på tävlingara snart också när det är så nära det sista.
    Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.