Bra träning ger mersmak och go känsla!

I förrgår träffade jag Micke och Therese för jaktträning i Forshaga. Vi la upp träningen så här: ett sök med bollar, ett sök åt annat håll med dummies, linjetag utlagt ut på kalhygge och sen kastades minnesmarkeringar till höger och vänster om linjen ut till linjetaget. Hundarna turades om att jobba, oftast jobbade två samtidigt på olika uppdrag.

Iver hittade en fin stämning och ett bra fokus. Han jobbade fint, kunde koppla om snabbt från en uppgift till en annan och vänta när de andra körde. Han gjorde väldigt fina sök och hade bra minne på markeringarna (även om matte sabbade en för att jag var sååå säker på var den låg…) och genom att göra linjetaget ganska lätt fick han fint självförtroende ut. Mycket nöjd med Herr Rosa, det gav en go känsla!

Innan träningen hade jag lagt spår till båda grabbarna. De fick ligga tre timmar, hade upptag åt vänster och hade sex föremål var. Så när jaktträningen var klar fick de spåra. Båda tog rätt håll och Iver kunde också ta sig en lång sträcka ut till själva spåret. Keno slarvade på några ställen och hade lite för bråttom, missade därför två föremål. Men svårigheterna klarade han bra.
Iver spårade noga och fint, missade en tändsticka i snön men hittade resten.

Innan jag åkte hem var jag till Micke och tittade på de ljuvligaste labbevalpar! De kommer bli duktiga när de blir stora! På hemvägen stannade jag till på Forshaga Bk så Keno fick träna lite lydnad. Framåtsändande, ff, kryp och stegen blev det plus lite prat med Anna, Ingela och Liselotte.

Igår handlade jag en massa saker och sen blev det en långpromenad med vovvarna här hemma. Sen landade jag och Magnus i soffan med en film.

Idag har jag hållit kurs i apportering i Säffle hela dagen. När den var slut var det tänkt att mina egna hundar skulle få träna lite, men Iver var rejält trött i mössan så det var inget som fungerade, jag fick lägga ner den träningen. Keno däremot var pigg som alltid och gjorde fint framåtsändande, ff, kryp och skall. Sen tog vi en långrunda innan vi for hemåt.

Ikväll har jag bytt däck på bilen och städat den invändigt. Rattmuffen åkte av så nu blir det bergis snö, is och svinkallt…

Imorgon ska jag heja på ”kursare” som gör sin debut på lydnadsplanen och även Kenos dotter som också ska starta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.