Uthus, lådor, vindskydd och så klart lite träning…

 

 

 

 

 

 

När jag kom hem från jobbet i tisdags hade Magnus handlat brädor mm till vindskyddet som ska byggas till de nya fåren (vi har ju rivit gamla fårstallet). Jag ”skulle bara” gå en promenad med hundarna och sen hjälpa till att bygga, men fastnade hos bästaste grannarna och pratade bort en stund så det tog lång tid innan vi kom hem igen. Så det fick bli matlagning istället och sen slappade vi i soffan, det var inte mycket kvar av kvällen…

Igår fick grabbarna simma efter jobbet och när vi sen kom hem hade Magnus redan byggt hela stommen till vindskyddet… Snabb den där Magnus! Jag ägnade sen kvällen åt att sortera allt i de nya lådorna vi köpt, måste få skryta lite med att det blev riktigt bra, äntligen börjar vi få ordning på alla verktyg och allt annat!

Iver fick också göra upptag på en and och det gick så himla bra! Hoppas, hoppas att vår nya idé kommer att hålla hela vägen! Försökte också träna lite kryp men nej, det hade han helt glömt vad det var. Provade inne senare istället och då kom jag på vad felet var och efter det fick han till bättre kryp. Keno fick också träna och det såg fint ut.

Idag blev det först ett dunderbra köp – helt nya helskodda ridbyxor för endast 200 kr! Perfekt! Sen vidare till mamma och pappa och jag och mamma tog en lång prommis med vovvarna. Sen drog jag till Forshaga BK där jag tränade tillsammans med Anette och Ingela.

Keno fick göra några tok-roliga uppletandeövningar och sen tränade vi igenom eliten alla moment. Det kändes riktigt bra, kul! Anette kommenderade oss på stegen och Keno gjorde det väldigt lugnt, bra där! Sist fick han ett kort hårt spår vid planen där det gått folk innan, det löste han fint.

Iver gjorde STORA framsteg i framåtsändandet, jättekul! Det börjar bli ett moment nu! Efter gårdagens kryp där jag ”tänkte till”, kröp han jättefint idag. Vi tränade även skall / tyst, ställande, tungen och till sist fick han göra en plats med skott. Det märks att det var ett tag sen vi tränade platsen, skytten blev återigen intressant, dags att träna det lite tätare igen, inför säsongen. Men det känns ändå inte som något stort problem. Verkar som att många högremoment börjar falla på plats mer och mer, kul!

När vi kom hem efter träningen hade redan vindskyddet fått två sidor uppsatta, bara en kvar och sen är det klart. Vad skulle jag göra utan Magnus…?!

Imorgon blir det ridtur tillsammans med Therese och alla hundar, sen ska helgen ägnas åt jaktkurs. Ska bli roligt att gå kurs med Iver igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.