Träningen sen sist…

Förutom att jag var sjuk några dagar i veckan där vi inte gjorde värst mycket, har vi hunnit med lite grand i alla fall…

Två privatträningar i lydnad, en privatträning i viltspår och i fredags dök bekanta upp här hemma med sin tollare och med sig fick de lite tips på belöningar, lek mm.

Kicki med borzoien Messi har varit på besök. Det var härligt väder så vi passade på att vara ute i solen, fikade och hundarna fick rejsa av sig.

Iver och Messi

Keno och Messi

Messi väntar på lek…

Hundarna har fått träna lite smått och gott. Dolda linjetag som gick så himla bra, kul! Brukslydnad där Keno tränat hela eliten med fin attityd och bra moment och Iver har kommit långt i sin träning med högremomenten.

Igår var det sen länge bestämt att jag skulle åka till Lisa i Götene och träffa henne och Titti för en heldag med träning i både lydnad och jakt. Tyvärr kunde jag inte åka då jag aldrig hade orkat med en hel dag, det är fortfarande tungt att andas och jag är väldigt trött. Kändes så himla tråkigt då jag sett fram emot den här dagen så länge!

Men helt utan träning blev vi inte i alla fall! Först var Pernilla så himla snäll och följde med mig och kikade på Värmlandsfår vi tänkt köpa. Och vilka mysiga får! Otroligt sociala, keliga och väldigt välvårdade! Så där blir det nog köp av! Särskilt en tacka kärade vi båda ner oss i, hon var först inte till salu, men sen lutade det åt att hon blir Molkombo ändå… Känns bra att köpa genbanksfår, som är så välvårdade och dessutom bara bor några mil från oss (= kort transport).

 

 

 

 

 

 

 

Efter fårgullandet fikade vi i skogen och tölade en stund. Sen fick Iver träna jakt, vi gjorde ett NKL-upplägg (utan vatten förstås) med tolling, störning, kastare och rubbet. Han fixade provet jättebra. Dock är det vilthanteringen vi måste jobba med, han gillar vilt väääldigt mycket.

Anette anslöt sen och Keno med flera fick köra uppletande på slät plan (som tur var, annars hade jag inte orkat). Sen drillades några i lydnad, jag tränade bara mina lite själv.
Till sist hjälpte Anette mig med tankar kring viltet och när vi sen provade blev det riktigt bra. Det känns skönt att nu ha en plan för hur jag tror jag ska lösa det.

Hemma igen blev det soffan resten av kvällen, tänk att kroppen kan bli så sliten av lite träning! Tur jag inte åkte till Lisa i alla fall, för jag hade aldrig orkat köra hem. Måtte detta ge sig snart…

Idag då… Började med en lång promenad i sakta mak. Sen hade jag en privatträning. Mina egna vovvar fick träna lite smått, Iver viltupptag och framåtsändande, Keno fick ett hårt spår där det timmen innan lagts ett viltspår. Hem och vila en stund och sen blev det en ridtur i kvällssolen tillsammans med Therese.

2 reaktioner till “Träningen sen sist…”

  1. Vi saknade dig. Vi får se ut ett nytt datum snarast. Kul att du orkade träna lite ändå. Och vilket sött får.
    Kram till dig från mig.

  2. Tråkigt när man måste ändra sina planer.. Men du verkar ha haft en rätt bra dag i alla fall 🙂 Vad mysigt med får.

    Härligt att Ivers jaktträning går så bra! Ser fram emot att se er på prov i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.