Träning i dagarna två!

Haha! Jag gillar verkligen vårt allra första sökskick (förra veckan) när Keno stack ner i näsan i den rosa kassen när jag sa sök. Tja, varför inte, det var ju kanske där jag menade…

 

 

 

 

 

 

Idag var det dags för sök för kanonkulan igen! Vi hängde med samma grupp, fast idag var det några som var nya för mig och Keno. Han gjorde sex otroligt fina skick även denna gången med bra påvis. Så nästa gång ska vi försöka oss på att avancera en liten bit, efter tips från dagens härliga gäng.

Efter sökträningen var det dags för jaktträning för Ivers del. Jag mötte upp Therese och Micke i Molkom. Det blev för svår träning idag, den terräng vi hade valt gjorde att det var svårt att få raka linjer på skicken. För Ivers och min del gjorde jag det lättare så att han till slut fick lyckas och då blev det ändå bra linjetagsträning. Vi hade såklart med störningskast och de fixade han bra idag, liksom han fixade fint att vänta och sitta still när de andra körde.

Sista övningen vi gjorde stod vi en triangel (blir inte så bra att skriva trekant när man är två tjejer och en kille…). Vi kastade alla en varsin markering, en i taget. När alla var kastade gick vi och grävde ner dem. Sen roterade vi till nästa plats och sen fick en hund i taget gå på minnesmarkering på de två andra ställena. Det var inte helt lätt när vi hade bytt plats, men de löste det.
Jag är väldigt nöjd med Ivers lugna attityd på träningen och att han faktiskt fixar så svåra uppgifter och även kan hantera störningarna. Vi är på rätt väg!

Onsdagskväll hade jag en underbart trevlig kväll med träningsgänget från Karlstad BK. Mycket god mat och många glada skratt blev det! Känns skönt att få ha kommit med i ett sånt härligt gäng!

Lite segt att komma upp på torsdagsmorgon blev det efter den sena kvällen dagen innan, men det gick! Varje morgon innan frukost denna veckan har jag antingen gått en timmes promenad eller joggat med hundarna, och jag kom iväg även denna trötta morgon…

När sen jobbet var slut åkte jag till klubben och båda hundarna fick träna uppletande och göra varsitt spårupptag med ett kort spår efter. Uppletande: Iver fick först två roliga övningar, sen fick han gå med ut och lägga fyra föremål. Han satte allt jättebra. Keno fick ett ”tävlingsuppletande” med bollbelöning efter varje föremål. Han gjorde ett jättefint jobb.
Spårupptag: Iver: valde rätt håll utan problem men tycker det blir svårt med långt avstånd fram till spåret, något vi aldrig tränat. Så det får vi lägga lite tid på. Hittade sina två saker och spårade bra. Keno: Tog rätt håll men blev kvar på spåret i starten och snurrade då han markerade min snitsel (bara ett inse att efter vinterns spårträning är han näsa rejält mycket bättre på. Note: använd inte lång snitsel!). När han hittat snitseln bar det det iväg, hittade sina två saker och spårade väldigt bra.

Sen dök Pernilla upp och vi körde igenom Vilja och Doris, fina flickor som gjort fina framsteg sen sist! Sen fick Iver träna framåtsändande (tog bort bollarna, gick jättebra), kryp (fint), skall / tyst, ställande (toppen) och lite positionsträning i ff.
Keno tränade framåtsändande (gick väldigt bra), positioner i ff, skall / tyst, ställande och kryp. Kändes bra.

När klockan slog halv sju var det dags för träningstävling där jag och Liselotte var ”domare” och ”tävlingsledare”. efter det lite trevligt fika innan jag for hemåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.