Pöjken 7 år idag!

Och han fick fira den precis som han ville! Först var han (och Iver) med mig på jobbet, sen drog vi till hunddagis där han i deras affär fick välja ut en leksak. Han valde två, plus en påse godis så det vara bara att betala… Det är kul att shoppa med Keno, han vet precis vad han vill ha!

Vi åkte sen hem till Mari och tog en rejäl skogspromenad tillsammans med henne och Trolla. Umgås med Trolla är en höjdare enligt Keno!

Sen träffade vi Liselotte och Vilda och alla tre hundar fick träna uppletande. När vi var klara åkte vi vidare till Forshaga BK där även Ingela slöt upp. Brukslydnad stod på agendan. Förutom allt det har vi också hunnit med ytterligare två rejäla promenader idag. Så Keno har haft en riktigt bra dag!

Träningen gick verkligen suuuper idag! Det är så roligt när man får en sån härlig känsla och allt börjar falla på sin plats! På uppletandet la vi ut 8 saker i fullstor ruta. Keno gjorde ett riktigt fint jobb, näsan på från start och följde upp all vittring, han fick plocka in fem saker. Iver gjorde ett lika fint jobb, den näsan är som sagt otrolig! Även han fick hämta in fem saker.

På klubben tränade jag och Keno först igenom de flesta (ff, inkallning med stå och ligg, framåtsändande, kryp, skall, hopp och stege) momenten i eliten och de kändes så himla bra. Framåtsändandet gjorde han så snyggt!
Iver fick träna moment i högre och idag lossnade det rejält – han fixade framåtsändandet hur bra som helst, nu känns det som att han förstått hela sammanhanget. De andra momenten vi tränade var inkallning med ställande, skall, kryp och hopp.

Iver fick även göra plats, först en med skott och sen en utan. Förra gången  vi hade skott blev han lite för ”uppåt” så den här gången stod jag synlig och gav honom godis efter varje skott. Det hjälpte, han låg lugnt och fint.

På hemvägen stannade jag till i Rådom, då jag var hästvakt idag. Fick borsta ryggar och pussa mjuka mular, inte alls fel!

I söndags hade vi som sagt kurs med A-L igen och även den dagen gav massor av mersmak! Iver skötte sig bra även denna dagen och det syntes också tydligt vad vi behöver lägga krut på… Träna mera! Efter kursen som vanligt kärringbastu i byn på kvällen.

Måndag hade jag kurs i apportering här hemma så grabbarna fick vila från träning, förutom att Iver fick visa några grundövningar.

Igår tränade jag och grabbarna lydnad efter jobbet och de flesta moment gick även då väldigt bra. Sen hälsade vi på Linderödsgrisarna på Mariebergsskogen (mamma gris ska förhoppningsvis ha kultingar och vi funderar på att köpa två efter henne), Keno tyckte det var helt ok, medan Iver skällde på dom och tyckte dom var lite väl stora…

Sen var det dags! Dags för min egen 40-årspresent till mig själv! En tatuering! Och jag blev väldigt nöjd, den blev riktigt fin! Jag har stämplat Kenos tass och sen scannade hon in den i datorn. Så det är Kenos egna avtryck jag har på armen, känns speciellt och helt rätt!

2 reaktioner till “Pöjken 7 år idag!”

  1. Visst är det ofattbart att dom blivit 7år!? Ammi fyller ju snart hon oxå, men hon beter sig fortfarande som en 2-åring :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.