Oj, en hel vecka sen sist…!

 

 

 

 

 

 

 

Får väl skylla på tiden, som så många gånger annars… Eftersom jag använder bloggen en del som träningsdagbok (men skriver vissa saker på annat ställe också) får det bli lite resumé av veckans träning…

I måndags startade apporteringskursen Grund. Det var ett härligt gäng som slöt upp, där endast en var helt ny för mig. Jätteroligt att så många återkommer på kurser, det blir bra betyg för mig. Mina egna hundar fick inte träna något alls.

Efter jobbet på tisdagen hade jag en privatträning, det är riktigt kul att få chansen att följa dem, de är otroligt duktiga! Mina egna hundar fick också lite träning. Keno fick ett uppletande, fullt djupt men smalare, med fyra saker. Vi kämpade på och hade kul, det blev en bra träning! Iver fick träna framåtsändande och upptag på vilt.

Onsdag var det dags för träning med vår lilla grupp igen. Det tillkommer folk då och då, himla roligt! Den här gången var det bara jag, Anna och Pernilla. Grabbarna fick varsitt kort, hårt spår som de löste bra. Sen fick Keno köra igenom eliten (ej kryp, stege och metall) och Iver tränade de flesta moment i högre. Efter träningen tog jag och Pernilla en promenad med alla voffs. Det blev en sen kväll, men det var det värt!

Simning för grabbarna på torsdag, promenad på Molkomssjön efter det. Iver fick träna upptag på vilt och Keno fick träna ett mini-uppletande.

Fredagsnöjet numera verkar bli ridning tillsammans med Therese, så himla kul! Denna gången var det första gången mina hundar var med ut på turen. De skötte sig väldigt bra, Keno verkade inte bry sig nåt värst att jag satt till häst och Iver tog det på ”allvar”, som han gör med all träning, han lyssnade så fint och höll sig där han skulle. En fin kväll, ridtur i solnedgången med fyra glada hundar som hängde med.

Igår var vi ute och jobbade på uthuset, satt upp de sista listerna, så nu är det helt klart! Förutom att listerna ska målas till våren då… Det blev en heldag ute på gården, framåt kvällen drog vi in till IKEA och Biltema och köpte en massa lådor som vi ska sortera allt i, nu ska det äntligen bli ordning på spikar och skruvar!

Idag träffade jag Anna, Ingela, Ann och Liselott i skogen i Forshaga. Uppletande och spår stod på agendan. Jag var med och vallade två rutor men sen jag fick verkligen full service, där andra la ut föremål hela tiden så det behövde jag aldrig göra, kunde bara komma med hund och träna. Riktig lyx, får bjuda tillbaka nästa gång.

Keno gjorde ett uppletande där en del var bra och och en del mindre bra, vi kämpar vidare med det, jag fick bolla några idéer så nästa gång har jag upplägget klart.
Iver gjorde återigen ett klanderfritt uppletande, han är otroligt duktig på det.

Iver fick även träna upptag på vilt och göra åtta spårupptag. Viltet går det framåt med, men än är det för tidigt att säga om metoden håller… Spårupptag är ju nytt för honom, där fick jag tänka om till nästa gång. Han tog alla åt rätt håll, men det blev inte helt bra. Efter diskussion med bästaste Anna kommer jag att göra annorlunda nästa gång. Vad gjorde man utan sina träningskompisar!

Till sist fick Keno göra fyra övningar i söket och han bara älskar det! Tror det kommer bli jättebra att träna sök med honom ett tag! Duktig var han och så himla glad! Även där fick jag lite bra ”att tänka på” av Anna, bra för mig som är ringrostig i just söket…

Innan jag åkte hem tog vi en timmes promenad i det sköna vädret. Hemma var det tänkt att jag skulle ner till byn på kärring-bastun, men prioriterade storstädning av huset och sen Magnus-mys istället.

Imorgon rustar vi för en ny vecka med nya utmaningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.