Ny uppis, ny träning.

Igår var det dags för lite träning igen! Först la jag spår åt båda grabbarna, under tiden de låg tog vi en promenad. Skönt att jag börjar få orken tillbaka, kan gå mer och mer nu.

Iver tog sitt spår väldigt bra, efter varje liten pinne / sticka fick han göra nytt upptag, alla blev åt rätt håll. Han spårade bra, men missade två pyttesmå saker i spåret.
Keno fick samma typ av spår och även han fick göra upptag efter varje föremål. Han var väl het i början men lugnade sig efterhand. Han tog alla åt rätt håll, spårade bra men även han missade två små saker (tändstickor). Kul att se att deras teknik fungerar så bra i skogen också.

Efter spåren fick Keno göra fyra ”tok-skick” på föremål, som ett uppletande. Det tyckte han var störtkul, det ska vi göra mer av! Det är inte fel att gå tillbaka i träningen ibland, även på de rutinerade rävarna…

Sen åkte vi till Forshaga Bk och tränade tillsammans med Liselott. Det var ganska isigt men vi hittade en plätt med gräs som räckte till för att göra framåtsändande på.

Keno och jag kommenderades genom ff, inkallning med stå och ligg, framåtsändande, kryp, skall och hopp. Tja, gladare hund får man leta efter, det blir fort och fel ibland men mycket blev bra också. Att han inte bryr sig ett dyft om kommenderingen (vilket han aldrig gjort) är ett stort plus.

Iver och jag tränade själva. Jag ville testa av högremomenten så vi körde de flesta, ff, inkallning med stå, läggande, skall och hopp. Framåtsändandet fick vi hjälp av L-L och där kunde vi avancera ännu ett steg framåt, roligt! Nästa gång ska det vara två bollar ute och targeten ska tas bort ibland (av mig, inte av en medhjälpare) och helst en grupp av ”riktiga” personer, inte bara dockorna…

Idag blir det nog bara en promenad hemma, sen har jag tänkt greja i uthuset, sortera alla småspik mm…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.