Utomhus är det som gäller…

Keno vilar med Dino på jobbet.

… i alla fall för oss bruksnördar som träffas en dag i veckan och tränar. Medan en del verkar trivas bättre att träna i inomhushallarna, kör vi fortfarande utomhus. Igår vräkte snön ner och det var rejält med snö på appellplanen. Men jag, Anna och Ingela löste det fint genom att sparka upp en lång bana för framåtsändandet och där gick det toppenbra att köra. Sen gick det faktiskt bra att träna en massa annat ute i den djupare snön. Ingela och Fanni fick skotträna, Iver fick hjälp med framåtsändandet (polletten börjar så sakteliga att singla neråt), Vegas fick störningsträna och Keno och Rinya fick träna eliten. Som alltid en trevlig och bra träning i deras sällskap!

Ingela och Fanni tränar på!

Idag skulle jag ha träffat Pernilla för lite träning, men fick boka av det då jag behövde en kväll hemma, det har varit en del annat nu så en kväll hemma sa kroppen att den ville ha…

På väg hem stannade jag i Molkom, la spår i byn, sprang en runda med hundarna under tiden spåren låg och sen fick grabbarna spåra.
När jag hade lagt Kenos spår kom två damer med en stor goldenhane och gick precis i spåret, hunden kissade, nosade mm. Bra störning! Keno fixade den jättebra! Även när spåret fortsatte in på macken, ut på vägen och sen följde trottoaren spårade han gudomligt bra. Han hittade sina fem stickor.
Iver visade väldigt fint hur störningssäker han är. I hans spår stod två bilar (de stod inte där när jag la spåret) så där fick vi gå förbi och fortsätta på andra sidan. Sen gick spåret längs med alla ingångar till sporthallen och under tiden han spårade sprang massor av barn tätt förbi oss för att gå in i hallen. De skrek och tjoade när de sprang förbi, men det berörde inte Iver ett dyft, han tuffade på så fint i sitt spår och hittade alla sina stickor!

Innan vi åkte hem tränade vi några moment i lydnaden också, båda fick träna framåtsändande, kryp, fritt följ. Keno tränade även ingångar och Iver tränade ställande under inkallning. Hemma käkade vi mat och tog det lugnt en stund. Sen hjälptes jag och Magnus åt att städa lite, det har liksom hamnat i skymundan…

Under helgen höll jag kurser i Säffle och de som gick kursen är helt underbara, vilka trevliga människor det finns där! En mycket trevlig helg där vi körde hårda spår på lördagen och jakt på söndagen. För mina grabbar blev det mest till att sitta i bilen, men efter kursen på lördagen fick de varsitt hårt spår, på samma område där vi lagt spår på kursen. Det gjorde de riktigt bra. På söndagsmorgon, innan kursen började, fick de även träna lite jakt, de fick ”testköra” de olika momenten vi skulle göra under dagen.

Imorgon är det dags för grabbarna att simma igen och sen ska hela helgen avnjutas tillsammans med SWDI.

En kommentar till “Utomhus är det som gäller…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.